NordNews
Avem ce spune

Veaceslav Platon a rămas fără 268 milioane lei. Banii au fost transferați în contul ARBI

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul Procuraturii Anticorupție în cauza Platon Veaceslav, acuzat de spălare de bani. Acuzatorii au solicitat transferul în contul ARBI a mijloacelor bănești în sumă de 268 de milioane de lei, ce rezultă din tranzacția de vânzarea-cumpărarea a 63,89% din acțiunile BC ,,Moldindconbank” SA deținute pe contul bancar al aceiași instituții financiare.

Potrivit CNA, necesitatea transferării banilor în custodia statului (ARBI) este pentru a asigura păstrarea acestora în condiții de siguranță, dar și gestionarea eficientă.

Anterior, asupra mijloacelor bănești respective, a fost aplicat sechestru de către procurori, care ulterior a fost autorizat de către Judecătoria Chișinău sediul Ciocana. Măsura asiguratorie a fost aplicată în sensul recuperării prejudiciului cauzat BC ,,Băncii de Economii” SA.

Totodată, instanța, în aceiași cauză penală a pronunțat încheierea prin care a respins cererile lui Ilan Șor privind recunoașterea lui în calitate de parte vătămată și parte civilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"