NordNews
Avem ce spune

Vecinii sunt precauți. Ucraina a plasat R. Moldova într-o „zonă roșie” a COVID-19, iar moldovenii sunt nevoiți să stea 14 zile în izolare

Ministerul Sănătății din Ucraina a publicat o listă de țări plasate într-o așa-numită „zonă roșie”, după sosirea din care e necesară autoizolarea timp de 14 zile. Din listă face parte și R. Moldova. Astfel, și Ucraina, ca și România, impune restricții pentru cetățenii moldoveni, scrie agora.md

„Zona roșie” include țări în care, începând cu 14 iunie, rata de incidență a coronavirusului depășește 40 de cazuri la 100.000 de persoane.
Lista include Qatar, San Marino, Suedia, Marea Britanie, SUA, Armenia, Peru, Bahrain, Belgia, Oman, Belarus, Olanda, Kuweit, Sao Tome și Principe, Guyana Franceză, Singapore, Brazilia, Mayotte, Rusia, Djibouti, Emiratele Arabe Unite, Maldive, Spania, Chile, Panama, Bolivia, Portugalia, Moldova, Arabia Saudită, Ecuador, Gabon, Insulele Cayman, Macedonia de Nord, Franța, Republica Dominicană, Canada, Malta, Guineea Ecuatorială, Capul Verde, Honduras, Liechtenstein, Guineea Bissau, Columbia, Afganistan, Africa de Sud, Italia, Argentina, Bangladesh, Azerbaijan și Guatemala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cetățenii țărilor din „zona verde” pot să nu urmeze regimul de autoizolare.
Reamintim că cetățenii moldoveni sunt obligați, în continuare, să se autoizoleze timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României. Potrivit unui comunicat al Ministerului Român de Interne, Republica Moldova nu se regăsește în lista statelor pentru care este introdusă măsura exceptării de izolare.
De menționat că, săptămâna trecută, autoritățile din Sănătate au anunțat că R. Moldova înregistrează 3086 de cazuri de îmbolnăviri la un milion de populație. La momentul scrierii știrii, în R. Moldova erau 11.879 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1119 în Transnistria.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"