NordNews
Avem ce spune

„Venim la muncă ca la moarte”. Declarațiile unor angajați de la Spitalul Clinic Bălți și reacția administrației instituției medicale

Situație scandaloasă la Spitalul Clinic din Bălți. Câțiva angajați din cadrul  Secției  Unitate de Primiri Urgente s-au plâns că nu dispun de echipamente de protecție împotriva la COVID-19, după ce administrația le-a sigilat depozitul în care se păstrau acestea. Sub protecția anonimatului, angajații medicali au declarat că vin la muncă „ca la moarte”.

Am venit la muncă de dimineața și am văzut că  toată echipa din UPU este fără echipament, depozitul este sigilat, nu este nimic, mănuși nu sunt, costume nu avem, măști nu sunt. Fiecare și-a scos masca din geantă și umblăm cu măștile care am venit de acasă și cu care am mers în transport. Administrația nu dorește să vorbească cu noi pentru că eu nu au onoarea să vorbească cu lucrătorii de rând”.

Lucrăm fără echipament, fără mănuși, nu avem echipamentul necesar pentru COVID-19. Ne punem viața în pericol. Mâine ne ducem acasă la familie, avem nepoți. În Dematologie și Urologie s-a deschis secție cu profil COVID și ne obligă pe noi vreo câteva să ne ducem să muncim acol”, au declarat angajații.

Directorul Spitalului Clinic din Bălți, Serghei Rotari, susține contrariul. Acesta a declarat la telefon că, angajații din cadrul Secției UPU au fost echipați cu tot echipamentul de protecție necesar împotriva la noul coronavirus. Potrivit medicului șef, depozitul a fost sigilat pentru câteva ore pentru a estima rezervele.
Serghei Rotari a menționat că spitalul dispune de suficiente costume, mănuși, măști și viziere de protecție împotriva la COVID, iar depozitul a fost redeschis.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"