NordNews
Avem ce spune

Verișorul procurorului general Stoianoglo, în vizorul ANI. Nu și-a declarat afacerile şi potenţialele venituri

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie a arătat în cadrul unui articol că șeful Direcţiei Tineret şi Sport din UTA Găgăuzia, Serghei Stoianoglo, votat recent ca membru al Comisiei Electorale din autonomie, nu și-a declarat afacerile şi potenţialele venituri generate de acestea, scrie deschide.md

Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, a declarat pentru sursa citată că președinta Autorității, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul demnitarului.

Sesizarea a fost transmisă către Inspectorat, care are un termen de 15 zile să analizeze informația din articolul de presă și dacă sesizează banuiala rezonabilă, inițiază controlul”, a menționat Maria Dastic.

Potrivit informației publicate de portalul Anticoruptie, Serghei Stoianoglo a raportat în Declaraţia de Avere şi Interese Personale pentru anul 2019 doar salariul anual de funcţionar, ce constituie 172.262 de lei, dar și o casă oferită în abitaţie gratuită. În Registrul de stat al întreprinderilor, numele lui Serghei Stoianoglo figurează în calitate de fondator şi administrator al patru întreprinderi, cu adresa juridică pe strada Treteacov nr.60 din oraşul Comrat.

Funcţionarul este singurul fondator şi administrator al SRL Continent, înființată în 1992. Firma are mai multe genuri de activitate, printre care fabricarea alcoolului etilic şi a vinului. În octombrie 2000, Serghei Stoianoglo devine co-fondatorul, cu 50 la sută, a SRL Liclament, care are ca activitate de bază fabricarea îngheţatei. În calitate de administrator al firmei a figurat întotdeauna Serghei Stoianoglo. Tot în anul 2000 Serghei Stoianoglo devine acţionarul majoritar şi directorul SA Burlacu-Vin, care deţine în proprietate fabrica de vin din satul Burlacu, raionul Cahul.

În anul 2002, SRL Liclament şi SA Burlacu-Vin au fonfat societatea cu răspundere limitată Burlacu-Petrol, al cărei administrator, la fel, este Serghei Stoianoglo. Genurile de activitate ale întreprinderii sunt fabricarea vinului şi comercializarea produselor alimentare. În Declaraţia de Avere şi Interese Personale pentru anul 2017, Stoianoglo a declarat întreprinderile Continent şi Liclament, dar şi un automobil de model Lexus, estimat la 50 de mii de lei, care nu se mai regăsesc în declaraţiile ulterioare şi nici nu raportează despre înstrăinarea lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata