NordNews
Avem ce spune

Veste tristă pentru Rusia! SUA și NATO analizează o eventuală „asistență miliară” pentru Turcia, în conflictul din Siria

SUA discută cu aliaţii lor din NATO cu privire la o potenţială ofertă pentru Turcia în termeni de asistenţă militară în provincia siriană Idlib şi la măsurile ce pot fi luate dacă Rusia şi guvernul sirian încalcă încetarea focului, a declarat marţi emisarul special american pentru Turcia, James Jeffrey, citat de Reuters, informează agerpres.ro

”Suntem atenţi la ceea ce poate face NATO”, a spus Jeffrey, care se află la Bruxelles.
James Jeffrey a exclus folosirea trupelor la sol în cazul în care încetarea focului ar fi încălcată şi a repetat că Ankara trebuie să-şi clarifice poziţia cu privire la achiziţionarea sistemului de apărare aeriană rus S-400.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut luni Alianţei Nord-Atlantice ”sprijinul său concret” în conflictul din Siria.
Turcia doreşte ca NATO să aplice integral deciziile luate între 2012 şi 2015 de a sprijini apărarea aeriană turcă, a explicat Erdogan.
Aproape un milion de persoane din provincia siriană Idlib, din nord-vestul Siriei, s-au îndreptat către frontiera turcă după o ofensivă a regimului sirian susţinută de aviaţia rusă, ceea ce pus Ankara sub presiune.
În Idlib, Turcia a pierdut doar în februarie peste 50 de soldaţi în atacurile comise de forţele armate siriene.
În baza acordului din 2016 cu Uniunea Europeană, Ankara s-a angajat să stopeze valul de migranţi în schimbul unui ajutor financiar din partea blocului comunitar. Considerând acest ajutor insuficient şi dorind să exercite presiuni asupra Uniunii Europene pentru a susţine Turcia în conflictul sirian, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat în urmă cu zece zile deschiderea frontierelor către Europa pentru cei aproximativ 3,6 milioane de refugiaţi sirieni aflaţi pe teritoriul turc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"