NordNews
Avem ce spune

Veteranii din Bălți au primit câte 20 de mii de lei de Ziua Victoriei

De Ziua Victoriei  asupra Germaniei Hitleriste, primarul municipiului, Renato Usatîi a mers personal la un grup de veterani ca să le mulțumească pentru eroismul de care au dat dovată acum 76 de ani. Pe lângă flori și mesaje de gratitudine, Usatîi le-a înmant ajutaroare bănești în valoare de 20 de mii de lei. Jumătate din această sumă, vine din bugetul primăriei iar restul din partea lui personal.

 

 

Eu vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei, vă urez multă sănătate. Mulțumim pentru eroism, pentru Victorie, pentru că astăzi avem un cer senin deaspura capului.Vă doresc tot ce îi mai bun și ce-i mai important sănătate, spune primaru.

Vizita primarului, i-a emoționat pe veterani.

Mulțumesc pentru atenție. Vă felicit și eu cu această sărbătoare și vă doresc tot ce este mai bun, sănătate dumneavoastră și tuturor rudelor dumneavoastră,  a felicitat-o Renato Usatîi pe veteranul celeui de-Al Doilea Război Mondial, Galina Beregust.

Mă simt în al șaptelea cer. Nu am cuvinte. Sunt atât de bucuroasă. Oamenii își amintesc de mine, și nici autoritățile nu mă uită. Astăzi a fost Usatîii, primarul nostru, și viceprimarul și alți angajați de la primărie. Eu sunt așa de emoționată, încât nu pot să vorbesc, marturisește veteranul, Galina Beregust.

Tradițional, de 9 mai, Renato Usatîi este alături de vetaranii celui de-Al Doilea Război Mondial, oferindule daruri, în semn de recunoștință.

În fiecare an, noi am oferit din fondul de rezervă a primăriei câte zece mii de lei pentru veterani și câte zece mii de la mine persoanl. Cel mai important ce așteaptă de la noi veteranii, este ca noi să facem totul ca ei să se simtă eroi în fiecare zi, nu doar de 9 mai, așa cum, din păcate, se întâmplă în multe localități din țară, a menționat primarul.

În Bălți mai sunt în viață 39 de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"