NordNews
Avem ce spune

Veteranii PD sar în apărarea polițiștilor din Bălți

Membrii Consiliului Veteranilor Ministerului Afacerilor Interne din Bălți au încercat să zădărnicească desfășurarea unei acțiuni de protest din fața Inspectoratului de Poliție Bălți.  Manifestația a fost organizată azi dimineața de membrii și simpatizanții Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA). Participanții au cerut oamenilor legii să apere cetățenii și nu guvernarea, scandând „Apărați Poporul, nu uzurpatorul”. Mesajele au fost lansate în contextul ultimei acțiuni de protest de amploare la Chișinău, în care oamenii legii au format cordoane de netrecut în fața casei în care locuiește liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plohotniuc. 
 
Organizatoarea acțiunii de protest este președintele Organizației Teritoriale a PPDA din Bălți, Arina Spătaru. Ea spune că cei patru veterani, apăruți pe neașteptate, le-au solicitat protestarilor să nu ponegrească imaginea polițiștilor care stau la paza ordinii publice.
 
Ei au venit cu o dispoziție reală să zădărnicească acțiunea noastră de protest și să ne provoace. Noi am reacționat foarte pozitiv, le-am răspuns la toate întrebările. Se vedea clar că persoanele în cauză au venit cu un scop anumit, pentru a face gălăgie și a distrage atenția noastră și, astfel, să permită polițiștilor, care veneau dimineața la servicu, să intre pe ușa din spate a Inspectoratului de Poliție, a precizat Arina Spătaru.
Printre veterani a fost și Anatolie Harcenco, care este atât membru a Partidului Democart din Moldova, cât și a Consiliului Politic PDM. Potrivit imaginilor video, publicate pe rețelele de socializare, foștii angajați MAI au insistat în fața manifestanților ca aceștia să nu maculeze imaginea polițiștilor care au apărat pe întâi iulie casa în care locuiesc președintele PDM, Vladimir Plahotniuc și speaker-ul Parlamentului Andrian Candu. Ei au menționat că, la fel, în circumstanțe similare, ar putea fi protejată și casa liderilor opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu.
 

Anatolie Harcenco, Președintele Consiliului Veteranilor MAI

Noi nu vom permite ca poliția să fie implicată în jocuri politice. Poliția are un sigur scop – păstrarea  și menținerea ordinii publice. Noi, veteranii, suntem pentru aceea, ca să-i apărăm. Copiii noștri lucrează aici în poliție, rudele noastre, prietenii noștri. Pentru ce am luptat în 1992, pentru integritatea și independența Republicii Moldova, a  spus unul dintre veterani.

Astazi,16 iulie ,ora 7-30 ,mai mult o inviorare ,decat un protest.Am venit ,alaturi de colegii mei,cu un apel la solidaritate si unitate catre politistii din mun.Balti ,care in zilele de proteste mari ,sunt dusi cu sutele la Chisinau sa apere barlogul uzurpatorului.Mesajul nostru a fost:"Aparati poporul, nu uzurpatorul!"Chiar la inceput , au venit câtiva veterani MAI, pe care ii cunoasteti , dragi balteni, incercand sa ne inchida gura , apoi s-au comportant nepoliticos, intervenind agresiv la protestul nostru pasnic.Este prima parte a live-ului, urmeaza inca doua, adica indiferent de faptul ca au fost acest oaspeti nepoftiti si aroganti, am ajuns si la politisti si am depus plingerea referitor la furtul bancii din preajma lacului orasanesc.Recomand sa gasiti timp si sa aflati din prima sursa cum a fost cu adevarat .Si, DISTRIBUITI,va rog ,sa afle cat mai multa lume.Urmariti live-urile urmatoare si povestiti prietenilor.

Gepostet von Arina Spataru am Sonntag, 15. Juli 2018

 
 
Lidera PPDA din Bălți a mai adăugat că veteranii i-au spus, că ei sunt la curent cu fiecare mișcare a  participanților la protest.
 
 

 
Acțiuni similare s-au desfășurat în fața Inspectoratelor de poliție din raioanele Edineţ, Briceni, Dondușeni, Drochia, Florești, Bălţi, Teleneşti, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Hânceşti, Cimişlia, Ialoveni, Străşeni, Ştefan-Vodă, Cantemir și Cahul.

1 Comentariu
  1. […] Citește și: Veteranii PD sar în apărarea polițiștilor din Bălți […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"