NordNews
Avem ce spune

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic, care se va desfășura la Bruxelles pe data de 12 decembrie 2022.

La reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, vor participa miniștrii afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene și omologii lor din țările Parteneriatului estic.

În cadrul programului la Bruxelles, șeful diplomației Republicii Moldova va avea întrevederi cu comisarul UE Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Simon Mordue, consilier principal pe probleme de politică externă al președintelui Consiliului European, Magdalena Grono, membru de cabinet al președintelui Consiliului European, precum și alți oficiali de nivel înalt din Uniunea Europeană.

Discuțiile din cadrul vizitei vor viza viitorul Parteneriatului estic, provocările în materie de securitate și consecințele generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru întreaga regiune. Șeful diplomației de la Chișinău va mai aborda cu interlocutori oportunitățile pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"