NordNews
Avem ce spune

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a audiat și cealaltă parte implicată în cazul Drepcăuți

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari, s-a expus din nou pe marginea cazului Drepcăuți, raionul Briceni, localitate în care  un grup de  țărani,  manipulați de primarul Ghenadie Ioxa, luptă cu un investitor ucrainean, chipurile, pentru a redobândi pământurile date în arendă și de doi ani  plata pentru folosirea lor.
Luni, 8 iulie, Slusari le-a oferit acestora tribuna sălii de conferințe de presă a Parlamentului, iar miercuri, 10 iulie,  după întrevederea cu investitorul ucrainean, vicespeakerul a schimbat  macazul. În acest sens, el a publicat o postare pe rețeaua de socializare facebook.
 
Un mesaj important pentru mine, că ei sunt gata să asigure celor peste 300 de proprietari acces la propriile terenuri. A rămas problema dureroasă ce ține de dreptul asupra recoltei, a scris Alexandru Slusari.
El a mai menționat că marți, 9 iulie, a discutat și cu  reprezentanții companiei ucrainene SRL „Drebozaci”.
Ieri, am discutat cu oponenții lor. Mi-au adus și ei mai multe argumente și plângeri pe abuzuri din partea fostei guvernări, care urmează să fie probate și verificate, spune vicepreședintele Parlamentului.
Marți, 9 iulie,  un complet de magistrați de la Curtea Apel Bălți a menținut hotărârea de încasare, conform căreia fondatorii SRL „Drebozaci” trebuie să plătească celor 300 de săteni, care au trecut cotele la firma lui Ghenadie Ioxa,  3,2 milioane de lei despăgubiri și a accesul la loturile de teren.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"