NordNews
Avem ce spune

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost în raionul Soroca: „M-am convins încă o dată că avem oameni minunați și că R. Moldova are viitor”

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a întreprins o vizită de lucru în satele Nimereuca și Cerlina, raionul Soroca, pentru a discuta despre reabilitarea drumului local L106 Nimereuca – Cerlina și drumului național G37 Slobozia – Cremene – Vărăncău – Temeleuți, care va facilita un acces mai rapid către orașele Soroca, Florești și municipiul Bălți.

Localnicii s-au interesat, de asemenea, despre posibilitatea de proiectare, construcție și relansare a circulației unui pod plutitor peste râul Nistru, care ar asigura conexiunea cu satele Hrușca și Cuzmin, situate în regiunea transnistreană.

Printre alte subiecte stringente au figurat necesitatea soluționării problemei de aprovizionare cu apă a satelor Nimereuca și Cerlina, modernizarea infrastructurii educativ-culturale din comună și dotarea celor două gimnazii cu echipamente IT, laboratoare de fizică, chimie, biologie, dar și valorificarea potențialului turistic al localităților.

„Am vizitat satele Nemereuca și Cerlina, în raionul Soroca. Am discutat cu cetățenii și cu autoritățile locale despre restabilirea podului plutitor care leagă Nemereuca și localitatea Hrușca din Stânga Nistrului, am vizitat gimnaziile și grădinițele din ambele localități, unde am evaluat posibilitatea implicării lor în proiectele de edificare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. De asemenea, am avut o discuție cu consilierii locali, directorii de instituții și oamenii de afaceri din ambele localități. Aici, în această pitorească margine de țară, m-am convins încă o dată că avem oameni minunați și că Republica Moldova are viitor. Un viitor demn, european, așa cum ni-l dorim, așa cum îl merităm”, a scris Oleg Serebrian pe pagina sa de facebook.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"