NordNews
Avem ce spune

VIDEO | 100 de femei din nordul R. Moldova au spus că „niciodată nu-i târziu”. Ce le-a făcut să devină mai active

„Niciodată nu-i târziu” au spus 100 de femei din nordul Republicii Moldova și și-au dat întâlnire la Bălți pentru a discuta despre oportunitățile de viitor și despre cât este de important să nu-ți fie frică de schimbări. Iar șapte spicheri au ținut discursuri motivaționale și au povestit propriile experiențe de viață. Evenimentul a fost organizat de asociația Primăvara care ne uneștecu sprijinul Uniunii Europene.


Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să motiveze femeile să facă primul pas spre realizarea viselor, despre care, de cele mai multe ori, preferă să tacă.

„Totul a început în 2017, când un grup de femei active din Bălți au luat o decizie să vină cu un apel către toate femeile din Bălți și din nordul țării, spre solidarizare. Misiunea asociației este de a scoate femeile din casă, de a le oferi oportunități și posibilități de dezvoltare personală și nu doar”, a declarat Arina Spătaru, inițiatoarea evenimentului.

„Am văzut o emisiune cu Irena Boclincă, acolo unde vorbea despre etapele vieții sale, unde povestea că a luat-o de la capăt. Ascultând-o pe ea, mi-am dat seama că induce ideea că niciodată nu-i târziu”, a spus Elena Bordianu, inițiatoarea evenimentului.

Actrița Irena Boclincă, cunoscută și în România datorită talentului de a o imita pe prim-ministra Viorica Dăncilă, a vorbit participantelor cât este de important să ne punem scopuri și să ne urmăm visele.

„Nouă, uneori, ne lipsește un imbold din spate pentru a face ceea ce avem noi în adâncul sufletului, dar cumva ne este frică ce va zice lumea. Eu am să vorbesc din propria experiență ce am făcut și ce urmează să mai fac. Cel mai important lucru este că eu din Bălți am pornit”, a spus Irena Boclincă.

În fața celor 100 de participante au ținut discursuri femei care au obținut succese mari activând în diferite domenii, precum business, film, dar și literatură.

„Este foarte important să ne implicăm în diferite activități extra-profesionale, să încercăm să dăm o mână de ajutor oricui, mai ales celui care o cere. Și nu vă fie frică să o luați de la capăt pentru că niciodată nu-i târziu”, a declarat Aurelia Salicov, director general la parcul industrial TRACOM.

Femeile care au participat la eveniment spun că se simt mai inspirate și că, de acum încolo, vor fi mai active.

„Cu mare drag am acceptat din prima și am zis că trebuie să fiu aici.”

„Am vrut să vin aici pentru fiica mea, să-i arăt copilului că putem trăi acasă și nu este nevoie să plecăm peste hotare pentru a avea un trai mai bun. O putem face aici, acasă, purtând iile noastre, simbolurile autohtone și să ne bucurăm de viață.”

„Am învățat chestii pe care, de fapt, le știam, doar că le-am auzit din nou. Trebuie să credem în noi, trebuie să nu-i lăsăm pe alții să ne oprească visele.”

 

„Să nu mă opresc. Eu tot am un vis de mică și voi lua exemplu de la aceste doamne să nu mă opresc”, au spus femeile.

Participarea la eveniment a costat 200 de lei. Din banii acumulați, în Bălți va fi deschis un birou de asistență psihologică și juridică pentru femeile aflate în situații de risc.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"