NordNews
Avem ce spune

VIDEO | 1000 de copii din raionul Glodeni au primit cadouri generoase din România

Magia sărbătorilor continuă în raionul Glodeni. O mie de copii de aici au primit astăzi cadouri generoase din România. Acestea au fost aduse de către asociația filantropică „Tășuleasa Social” din Județul Bistrița-Năsăud, județ care este înfrățit cu raionul Glodeni.


Cadourile au fost aduse cu un autocamion de mare tonaj. Acestea conțin rechizite școlare, produse alimentare neperisabile, produse igienice și jucării.

„Sunt foarte fericit. Jucării, bomboane.”

„Jucării, caiete, creioane”, au spus copiii.

Cadourile au fost adunate în Germania de organizația Johanniter-Unfall-Hilfe, care de mai mulți ani bucură copiii români cu daruri de Crăciun. Tradițional, o parte din cadourile oferite României au ajuns și în Republica Moldova.

„Cadourile venite din Germania, care o parte ajungeau la Bistrița-Năsăud, la copilașii din județul nostru, am decis ca în fiecare an să ajungă la frații noștri din Glodeni. În acest an au fost mai puține pentru că este o perioadă mai complicată. Sunt 1000 de cadouri care vor ajunge la toții copiii din clasa I-a și a II-a”, a declarat Bogdan Ivan,  deputat în Parlamentul României din partea județului Bistrița-Năsăud.

„A devenit o tradiție ca de sărbătorile de iarnă, împreună cu AO „Tășuleasa Social” din Bistrița-Năsăud, cu partenerii noștri din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, să aducem și să împărțim bucurie copiilor din raionul Glodeni”, a declarat Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni.

Acțiunea de caritate a început încă în anul 2017. Un cadou ajunge să coste 50 de euro.

„E un lucru plăcut pentru copii, e o bucurie. Cadourile niciodată nu sunt multe, așa că le primim cu plăcere. Și noi și copiii ne bucurăm”, a spus Viorica Ursachi, directoarea gimnaziului din Ustia.

„Deși sărbătorile sunt pe final, a mai venit o surpriză din partea fraților din România, care deja a devenit o tradiție, ca ani la rând, să transporte pentru copiii noștri cadouri”, a adăugat Daniela Grama, directoarea gimnaziului din Hîjdieni.

Județul Bistrița-Năsăud din România și raionul Glodeni din Republica Moldova s-au înfrățit în anul 2017.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"