NordNews
Avem ce spune

VIDEO | 12 locuitori din Bălți, amendați cu până la 5 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

12 locuitori din Bălți s-au ales astăzi cu amenzi între 2 mii ș 5 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Polițiștii bat alarma: oamenii ignoră chiar și purtarea măștii. Asta în timp ce, zilnic, în Bălți sunt confirmate până la 60 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

„Noi prevenim oamenii că purtarea măștilor, chiar și în spațiile deschise, este obligatorie. Conform regulilor, masca trebuie să astupe nasul, în caz contrar, amenda este de maxim 5 mii de lei. Este obligatorie să dezinfectați mâinile la intrarea în spațiile închise și să măsurați temperatura.”, a declarat polițistul.

În piața centrală din oraș, bălțenii nu respectă distanța socială, iar măștile sunt purtate incorect, doar de frica amenzilor.

Oamenii spun că purtarea măștilor în spațiile deschise le provoacă disconfort și dăunează sistemului respirator.

„O port, când mă deranjează o dau jos de pe nas, respir aer curat și o pun inapoi.”

„ Este important (nota red. Să purtăm masca), ca să nu primim virusul. Cel care este infectat să nu-i infecteze și pe alții. Dar ajungem la punctul culminant, avem nevoie să respirăm. Cum se uită ei la asta, oamenii descoperă nasul și inspiră aerul curat.”

„Regulile sunt la fel pentru toți, pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru, în special pentru cei vârstnici”, au spus oamenii. 

În ajunul sărbătorilor de iarnă, polițștii din Bălți îndeamnă oamenii să fie mult mai prudenți și să respecte cu strictețe regulile anti covid. Neglijența poate fi penalizată.

„În ajun de sărbători, poliția vă amintește că sănătatea este o prioritate pentru noi, iar protejându-ne unii pe alții, noi dăm dovadă de respect și simț civic. Cu regret, zi de zi, constatăm o creștere a numărului de cazuri privind încălcarea măsurilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Pentru persoanele care nu se vor conforma Comisiei Naționale Publice și anume să poarte masca în locurile aglomerate, să păstreze distanța socială, atunci aceștea vor fi atrași la răspundere contravențională, cu aplicarea amenzii de la 2 mii de lei pânî la 5 mii de lei”, a spus Eugenia Molceanov.

De la începutul pandemiei, la Bălți au fost confirmate aproape 4700 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Totodată, 154 de oameni au pierdut lupta cu boala.

 

2 Comentarii
  1. Igor spune

    Luați binea seama ca numarul de infectații să nu depașeasca numarul de locuitori din Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"