NordNews
Avem ce spune

VIDEO | 40 de milioane de lei pentru amenajarea Lacului Orășenesc. Bălțenii „vor ca în Chișinău”, dar primăria încă nu are bani

Bănci vechi și puține, gropi la tot pasul și mizerie. Așa arată zona de odihnă a Lacului Orășenesc, deși autoritățile locale au promis că vor amenaja spațiul. Nici terenul de fotbal din preajmă nu răspunde așteptărilor bălțenilor. Totuși, primăria susține că lucrează la aceste proiecte, doar că are nevoie de 40 de milioane de lei, bani de care încă nu dispune.


„Au promis că va fi o zonă de agrement cu bănci, cu trotuare frumoase, dar încă nimic nu se face, nu au început lucrările.”

„Este foarte murdar, urât, un miros neplăcut, mai ales vara. Aici sunt mulți oameni, toți vin la plimbare. Evident că ar trebui să fie mai frumos. În Chișinău, lacurile sunt mai amenajate decât la noi.”

„40 de milioane este prea mult, să nu fie cheltuiți și în altă parte. De început cu 10-20 de milioane. Din start, nu trebuie mulți bani pentru că aceștia pot ajunge în mai multe părți unde nu trebuie”, au spus oamenii.

Nicolai Grigorișin susține că, în prezent, primăria nu are bani pentru a realiza lucrările de amenajare, dar au identificat o soluție.

„Contăm că vom avea vânzări după delimitarea terenurilor. Suntem încă în proces. După finalizarea lui vom scoate terenuri la licitație pentru vânzare. Banii vor fi investiți în infrastructura orașului nostru”, a declarat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

În anul 2016, aici a început construcția unui teren de fotbal, care se pretindea a fi arenă. De atunci a fost amenajat doar gazonul cu sistem de irigare, vestiare și dușuri temporare.

„Primăvara este deja aproape, iar terenul de fotbal de lângă Lacul Orășenesc este pregătit pentru a primi sportivi din toată țara. Deja în aprilie, pe gazonul proaspăt urmează să aibă loc antrenamente și meciuri de fotbal”, a relatat Victor Gaideec, reporter NordNews.

„Săpăm, apoi punem tablă dedesubt ca apa să curgă câte puțin la vale, apoi punem pietre mai mari, apoi mai mici, apoi puțin moloz și așternem gazonul înapoi. El crește și câmpul devine din nou potrivit pentru jocuri si antrenament”, a povestit Anatol Țibulca, administratorul terenului de fotbal.

Potrivit primarului, pentru construcția unor vestiare nu există suficient spațiu. Bălțenii vor ca această zonă să fie amenajată mai bine.

„Era bine dacă instalau bănci. Acolo nu este nimic. Totul e doar pentru fotbaliștii care joacă. Pentru spectatori nu s-a făcut nimic. Pot urmări doar de după gard. Ar fi bine să fie instalate scaune ca pe stadion.”

„Orice complex sportiv este binevenit și nu contează unde este amplasat. Desigur trebuie de amenajat tribune, vestiare”, au spus bălțenii.

Proiectele de amenajare a lacului includ construirea unei scene, piste de alergare, o zonă pietonală, un skatepark, terenuri de baschet, volei și badminton.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"