NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A căzut tavanul peste ea deja de două ori. O pensionară din Bălți, în pericol în propriul apartament

Se simte în pericol în propriul apartament. O pensionară din Bălți se plânge că a fost la un pas de moarte din cauza tavanului avariat care a căzut peste ea deja de două ori. Iar recent, din cauza unui scurtcircuit, provocat de pereții umezi, locuința era cât pe ce să ia foc.

Maria Perșanova are 70 de ani. De zece ani, locuiește într-un bloc cu două etaje de pe strada Alexei Șciusev. Femeia ridică o pensie de doar o mie de lei din care întreține și un minor de 16 ani aflat în custodia sa. Pensionara s-a adresat după ajutor autorităților locale, însă, fără rezultat.

Acum câteva zile, în timp ce spăla vesela, o bucată de tavan i-a căzut peste cap. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Prima dată pe gât mi-a căzut, dar acum chiar în cap. Stăteam aici și a căzut, eu respectiv am căzut jos, mi-a fost rău și am avut contuzie cerebrală. M-am adresat la medic”, a spus batrâna.

Fiecare ploaie este o adevărată încercare pentru Maria Perșanova. Apa pătrunde în apartament și se formează mucegai, iar recent, din cauza unui scurtcircuit, locuința era cât pe ce să ia foc.

Îmi este greu și am nevoie de ajutor, dacă puteți. A fost un incendiu, din cauza unui scurtcircuit provocat din cauza ploii și toate prizele au ars. Frigiderul mi-a ars și mașina de spălat. Punem vase, găleți, ne schimbăm, ba el varsă-n veceu apa, ori eu. Când plouă tare așa stau gălețile. Acoperișul este găurit”,  a precizat Maria Perșanova.

Și în alte odăi tavanul riscă să se prăbușească. În dormitorul lui Andrei, acesta este fisurat și plin cu mucegai.

Dacă vor fi încă ploi, tavanul poate cădea din nou.  Casa este bătrână și trebuie de făcut o reparație nouă”, a adăugat Andrei Robu.

M-am dus la Gospodăria Locativ-Comunală, până în ziua de azi tot ne făgăduiesc că vin, azi venim. Chiar ieri am sunat și am întrebat dacă nu ați uitat de mine, vor începe ploile, ninge și nimeni nu se vor urca pe acoperiș să facă. Au zis că vor veni”, a menționat Maria Perșanova.

Șefa întreprinderii municipale „Gospodăria Locativ-Comunală”, a menționat că, blocul de pe Alexei Șciusev nu se află în gestiunea primăriei, însă, vor încerca să vină femeii în ajutor.

Casa nu se află în gestiunea întreprinderii Gospodăria Locativ-Comunală. Dar, în legătura cu faptul că femeia se află în etate, noi am decis să-i repărăm tavanul și să schimbăm două foi de ardezie. Noi i-am explicat situația, că ea trebuie să se adreseze la serviciul social să scrie o cerere și poate ea va beneficia de un ajutor financiar”, a precizat directorul Întreprinderii Municipale „GLC”, Tatiana Chiaburu.

La balanța Întreprinderii Municipale „Gospodăria Locativ- Comunală” se află 435 de blocuri locative din oraș.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata