NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A devenit primăriță de Glodeni dintr-o provocare. Stela Onuțu, chemată la covor

Orașul Glodeni este a șasea localitate din nordul Republicii Moldova, unde chemăm primarul la covor. De această dată este vorba despre Stela Onuțu, care conduce cu primăria din anul 2015 și este deja la al doilea mandat. Stela Onuțu a fost realeasă la alegerile locale generale din octombrie 2019, pe listele Partidului Nostru, cu 59% din sufragii. (2047 alegători).

Locuitorii din Glodeni își laudă primarița și spun că aceasta a reușit să schimbe orașul în doar câțiva ani.

,,E o doamnă la locul ei, o gospodină a orașului.  A făcut o curățenie o, frumusețe în tot orașul, de când e ea, se simte că e o femeie la conducere.   sunt ideale după părerea mea, în comparație cu ceea ce a fost cândva, trăiesc din 80 de aici, așa că am cu ce compara, a spus o femeie.

,,A făcut atât de frumos trotuarele până acasă pe strada Suveranității, și în general și parcul l-a adus în ordine, e un primar cu mare inițiativă.

E gospodina orașului, spun localnicii, care acordă aceeași atenție infrastructurii, educației și mediului.

,,Dar pentru ce poate să îmi placă ea, nu știu.  A făcut grădinița pentru copii, drumurile din parc, acele statuete, foarte minunat.  Măcar ceva în acest oraș s-a făcut de când este ea, dar așa nu s-a făcut nimic și pentru asta cred că merită o părere foarte bună.

,,Da, de când aceasta este primar s-au schimbat multe. S-au făcut aceste trotuare, parcul este minunat. Este iluminare seara, poți să treci ușor, s-a făcut cărărușa la grădiniță, care e foarte bună și e binevenită pentru părinți, că duc și eu copiii încolo, că a fost o mizerie. S-a făcut terenul de joacă, în orice caz sunt schimbări foarte multe.”, au mai spus locuitorii.

Este pentru prima dată când nimeni din cei intervievați nu au avut obiecții față de primar. Localnicii sunt mulțumiți de toate acțiunile Stelei Onuțu.

,,Eu sunt foarte satisfăcută. Pentru infrastructura orașului nostru s-a făcut foarte multe.

,,Nu a fost niciodată așa, cum este pe timpurile ei.  Ce a făcut? Uitați-vă câte trotuare a renovat, câte scaune a pus.  Alții așa nu lucrau cum lucrează ea, câți au fost până la ea, nu au făcut ce face ea”, au mai adăugat oamenii.

Totuși, orașul mai are probleme. O spune chiar Stela Onuțu, care își dorește apă potabilă de calitate pentru locuitorii din Glodeni.

,,Am avut în teritoriu și miniștri, și prim-miniștri, și miniștri ai mediului, și ambasadori, sensibilizând problema apei și a apelor reziduale, pentru că cel mai strașnic este atunci când apele riziduale se revarsă, dar nu se prelucrează practic de 5-6 ani. Ele se stagnează. Și vă dați seamnă, de multe ori am spus este posibil să se formeze un boom ecologic, care poate erupe în fiecare moment”, a declarat Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni

Să fie primar a fost pentru ea o provocare. Stela Onuțu recunoaște că, la început, mulți nu au crezut în capacitățile ei de lider.

,,Replicile ,,trebuie să îți știi locul” și replicile ,,auzi tu femeie”, iarăși m-au motivat să merg într-o campanie. Și în momentul când au fost rezultatul alegerilor, am arătat și le-am spus: ,,Iată băieți, aici e locul meu, și nu avem nici o supărare unul față de altul. ”, a mai adăugat Stela Onuțu.

Orașul Glodeni numără peste 10.000 de locuitori. Aici își dezvoltă afacerile aproape 600 de agenți economici.

Cum a reușit să câștige susținerea locuitorilor din Glodeni? Ce încă nu a reușit să realizeze Stela Onuțu în cele două mandate de primar? Răspunsurile la toate întrebările le veți afla în cadrul emisiunii ,,Primarul La Covor”, Luni, 31 ianuarie, ora 14:00, la primăria orașului Glodeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"