NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A fost anihilată activitatea  unui grup criminal care vindea droguri sintetice

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în colaborare cu ofițerii din cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, cei de la Direcția Generală de Urmărire Penală, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, care vindeau droguri sintetice  prin intermediul magazinelor online.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.
Liderul grupării, un bărbat de de 25 de ani originar din Municipiul Chișinău a fost reținut în flagrant în timp ce, deghizat în femeie și cu perucă pe cap, scotea  dintr-un bancomat bani proveniți illegal.
Acesta vindea droguri de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, chiar în apartamentul său. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri accesibile și droguri de o înaltă calitate. Zilnic, prin această aplicație erau obținute din realizarea drogurilor venituri de aproximativ 10 000 de lei.
De asemenea, organizatorul magazinului online, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri,  aceștia fiind remunerați online.
Locurile, unde erau ascunse drogurile, erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor, etc.), iar coordonatele și fotografiile acestora erau transmise centralizat liderului grupării.
În urma  perchezițiilor efectuate la domiciliul liderului grupării, polițiștii      au  găsit:

  • Un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de realizare a drogurilor, cartele SIM,  pe ele  fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani de către consumatori;
  • Carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activitățile ilicite, peste 200 de  pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 de grame);
  • Un cântar electronic la scara mică;
  • Peste 500 de pachețele Zip-lock;
  • Un notebook;
  • Bani în valoare de 8650 de lei, 2000 de euro, 4000 de dolari,  proveniți în urma realizării drogurilor.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri.  Prețul pe piața neagră a drogurilor ridicate constituie peste 400.000 de lei.
Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora s-a stabilit că,  pe parcursul activității infracționale (2 ani), suspectul  a obținut venituri de peste 1,5 milioane de lei. Bărbatul a fost arestat pentru  30 de zile.
Oamenii legii efectuează măsuri de identificare a celorlalți patru membri ai grupării. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați,  ei riscă o pedeapsă cu  închisoarea de la 7 la 15 ani.
 
SURSA VIDEO: IPN
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"