NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A fost frizer în Milano, iar acum în Bălți: ,,Nu mă interesează ce spune lumea!”

Dacă ați crezut că doar femeile se pricep în tot ce înseamnă domeniul beauty, vă greșiți. Dovadă este Ion Duminică din Bălți, care deja de șase ani face coafuri și tunsori atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Ion a învățat meseria de frizer în municipiu, însă secretele profesiei le-a aflat activând în Milano, Italia, unde a muncit timp de doi ani.

Ion are 23 de ani. Acesta a vrut să devină frizer încă de mic copil, atunci când obișnuia să facă diverse coafuri mamei sau bunicii. Totodată, el are mare grijă de podoaba sa capilară.

,,Chiar de mic copil mă jucam în păr la mama, la bunici și am spus mereu că o să devin frizer.  Eu vreau să fiu așa cum sunt, îmi place să fiu mereu aranjat”, a spus Ion Duminică, frizer.

Acum, specialistul face tunsori, dar și alte proceduri de frumusețe, menite să îmbunătățească sănătatea și aspectul părului.

,,Fac coafuri, orice vopsiri, bărbătești, femeiești și keratină.  Dacă doamna vine și vrea o anumită tunsoare, mie îmi place mereu ceva să schimb. Îi propun idei, nu am avut chestii ca să îmi spună că nu își dorește ceea ce i-am propus. Ea cu mare plăcere spune: ,,Ok, facem.”  Sunt bărbați care sună și spun că vor să se înscrie la mine, la Vanea”, a mai precizat Ion.

Deși la început societatea nu îl accepta pentru felul cum arată, Ion niciodată nu a renunțat la visul său și a continuat să muncească pentru a-și atinge scopurile.

,,Mergi pe drum și tu simți că persoana se întoarce și se uită la tine.  Mă simțeam foarte jignit, dar acum nu. Sunt persoane care intră, mă văd și dacă e rândul meu la tuns, ei spun : ,,Mă scuzați, dar eu vreau la această domnișoară”. E ok, e normal. Fiecare are alegerea lui. Dacă a intrat doamna sau domnul și vrea la o doamnă să se tundă, e ok”, a mai adăugat frizerul.

Uneori, chiar cei mai apropiați oameni refuzau să comunice cu el din cauza stilului pe care l-a ales, dar nici acest lucru nu l-a împiedicat pe Ion să devină un frizer profesionist.

,,Stilul meu nu îl copii de la nimeni. Eu îl fac singur, îmi place să arăt frumos. Frumos să mă îmbrac, îmi place părul lung. Îmi place să îl aranjez mereu. De ce el așa arată, un băiat nu trebuie așa să arate! Era o problemă mare pentru mine, a fost un stres. E greu. Mie îmi place să arăt așa, i-am spus și mamei despre asta. Nu contează ce spun oamenii pentru mine. Eu înțeleg că o bârfesc oamenii, dar eu oricum voi fi așa”, a spus Ion Duminică.

Colegii lui Ion susțin că acesta este un profesionist desăvârșit care tinde mereu spre perfecțiune.

,,El este un meșter bun. Lucrează ideal. Sunt impresionată de lucrările pe care le face.  Au fost oameni care au spus că le este frică. Eu le spuneam să nu le fie frică, că rezultatul final va fi unul pe măsură. Așa a fost mereu. El mereu își dorește ceva mai mult. El se dezvoltă mai departe. Există meșteri care au învățat, s-au oprit și atât. El nu, el mereu merge înainte”, a menționat Ala Vlasenco, frizeriță.

Iar clientele fidele ale lui Ion spun că au încredere în el și mereu îi urmează sfaturile.

,,Nu contează cine tunde, bărbat sau femeie, contează să fie rezultatul final, ceea la ce te aștepți.  Absolut deloc, vă zic, nu contează. Contează rezultatul final.

,,Văd că băieții sau bărbații sunt cei mai buni stiliști, unii dintre cei mai buni stiliști. Nu, vai de mine. Niciodată nu am fost contra. Totul depinde de lucrul care îl face până la urmă. Dacă persoana pe care a deservit-o este mulțumită, atunci de ce nu? Tot timpul da.

Specialistul îndeamnă tinerii de vârsta lui să-și urmeze visele, indiferent de obstacole.

,,Să fie acea persoană care își dorește. Lumea când e de rău tot de vorbește, când e de bine, tot te vorbește. Oricum vorbit o să fii”, a conchis Ion.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"