NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A furat în Rusia, apoi a revenit să fure și acasă. Un bărbat din raionul Glodeni, prins în flagrant de polițiști

Un bărbat de 49 de ani din raionul Glodeni a fost arestat pe un termen de 30 de zile. Acesta este bănuit că ar fi comis mai multe furturi din locuințe în raioanele Sîngerei, Orhei, Rîscani și Glodeni. Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la 85.275 lei. Bărbatul a fost  condamnat anterior și în Federația Rusă pentru comiterea a 66 episoade de furturi. Acesta a fost condamnat la 6 ani privațiune de libertate, pedeapsa pe care și-a ispășit-o în luna martie 2022.

Polițiștii din Sîngerei au fost sesizați în luna august curent, precum că persoane necunoscute au pătruns în locuința unei femei din orașul Sîngerei,  de au sustras bani în sumă de 8 600 lei,  550 de euro echivalent,  prejudiciul provocat  victimei – 19 507,61 de lei. Suspecții ar fi pătruns în locuință prin forțarea geamului din lemn.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii  Direcție „Nord”  a Inspectoratului Național de Investigație, polițiștii de la Sîngerei, în comun cu Procuratura Sîngerei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta a fost reținut în flagrant în timpul comiterii unei tentative de furt.

Menționăm că, polițiștii au stabilit că suspectul ar fi implicat în șapte infracțiuni de furt.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuitului, polițiștii au ridicat cartele SIM, dispozitive mobile, înscrisuri de ciornă  și un automobil de model Pegeot Partner.

Poliția întreprinde  acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea acumulării probelor,  cât și verificarea implicării bărbatului în comiterea altor infracțiuni.

Conform legislației în vigoare, suspectul riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de până la 4 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"