NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A mers la stomatolog, dar s-a ales cu mâna ruptă și o traumă puternică la cap. O femeie din Bălți, însângerată pe pragul instituției

A mers la o consultație stomatologică, dar s-a ales cu fractură deschisă și o traumă puternică la cap. O femeie a fost internată la spital după ce a căzut pe pragul Centrului Stomatologic din Bălți. Într-un video publicat pe internet, care a stârnit nemulțumirea internauților, se vede că femeia, plină de sânge, zace pe pragul instituției medicale.

„Femeia a căzut lângă stomatologie acum 15 minute. Niciun medic nu a ieșit. Am chemat ambulanța. Are mâna ruptă și capul spart. Niciunul nu a ieșit”, susțin martorii.

Reprezentanții Centrului Stomatologic neagă acuzațiile și spun că pacienta a beneficiat de primul ajutor medical.

„Sora medicală din chirurgie, cu un set de prim ajutor „zbura” pe scări. Cu aceiași viteză a intervenit și medicul chirurg. I-a fost acordat primul ajutor, a fost prelucrată rana”, a declarat Vera Simionica, medic șef adjunct la Centrul Stomatologic Bălți.

Potrivit angajaților, femeia are probleme grave de vedere și se pregătea pentru o operație la ochi. Aceasta a venit la stomatologie de una singură și s-a împiedicat la ieșirea din clădire.

„Probabil ea nu a văzut bine scările pragului nostru și a căzut jos. Doamna nu vedea nimic. Ea căuta ochelarii pentru a se ridica. Noi i-am acordat ajutorul necesar”, a adăugat Liliana Șleahtițki, asistentă superioară la Centrul Stomatologic Bălți.

Reprezentanții Spitalului Clinic Bălți susțin că femeia se simte mai bine.

„La spitalul Clinic Bălți a fost transportată o femeie cu o plagă în regiunea capului și fractura anti-brațului drept. Aceasta a primit îngrijirile necesare și a fost spitalizată în secția traumatologie. Starea ei este una satisfăcătoare”, a menționat Andreea Galici, purtător de cuvânt la SC Bălți.

Medicii menționează că acordarea primul ajutor la timp sporește șansele de recuperare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"