NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A părăsit Chișinăul și și-a deschis o afacere cu mure în satul Pepeni, raionul Sîngerei

A părăsit Chișinăul și și-a deschis o afacere cu mure în sat. Este istoria de succes a lui Mihail Miron din satul Pepeni, raionul Sîngerei, care deține o plantație de două hectare de pomușoare. Afacerea a mers ca pe roate până-n acest an, când seceta și pandemia au afectat veniturile antreprenorului.

Fructele sunt foarte afectate. Dacă atrageți atenția acestea sunt foarte coapte. Sunt bune de cules, dar au un calibru foarte mic. Din motiv că polenizarea a fost mult mai târziu, iarna și primăvara au fost secetoase și temperaturile foarte joase”, a spus Mihail Miron.

Cu bani puțini și cu multă ambiție, în anul 2016 Mihail și-a plantat primul hectar de mure, iar la scurt timp, acesta și-a extins suprafețele. Până în prezent, antreprenorul a investit în afacerea sa peste un milion de lei.

Am avut foarte mari speranțe de la anul 2020, unde speram să acoperim o mare parte din investițiile făcute”, a precizat omul de afacere.

Anul trecut, antreprenorul a recoltat de pe plantația sa aproape o tonă de pomușoare pe care le-a exportat în România, Rusia și Belarus. În acest sezon, roada a scăzut de două ori.

Ceea ce culegem noi din plantație nostră, pleacă în magazinele din Republica Moldova. Pentru export anul acesta nu avem calitate și cantitate”, a adăugat antreprenorul.

Muncitorii culeg murele cu mare grijă.

Care sunt coapte, strălucesc, sunt mășcate, noi le culegem. Care sunt frumoase și mari. Le culegem și le punem la vânzare. Care sunt mai mici le lăsăm să se coacă. Le mai lăsăm vreo două – trei zile și iar le culegem”.

Avem unde să câștigăm un ban, avem ocupație.  Ne rugăm să ne mai dea Dumnezeu ploaie, să avem și noi roadă”, au spus muncitorii.

Un kilogram de mure costă între 30 și 80 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"