NordNews
Avem ce spune

VIDEO | A salvat mii de vieți, dar a cedat în fața coronaviruslui. Chirurgul din Bălți va fi petrecut, mâine, pe ultimul drum

Și-a dedicat aproape jumătate de viață medicinei, timp în care a salvat mii de vieți, însă, într-un final, a fost răpus de COVID-19. Mâine, chirurgul endoscopist din cadrul Spitalului Clinic din Bălți, Igor Dorogoi, va fi petrecut pe ultimul drum. A plecat prea devreme, spun colegii medicului, lăsând în urmă lacrimi și regrete.


 
 

Cu părere de rău, această boală cruntă a luat acest doctor minunat din rândurile colectivului nostru. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Sunt sigură că, colectivul spitalului din Bălți îi va păstra memoria mereu”, a precizat medicul șef al Secției Consultative, Aliona Calistru.

Pe 25 aprilie Igor Dorogoi a fost diagnosticat cu noul coronavirus. În aceeași zi, acesta a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Duminică, 17 mai, medicul a cedat în fața bolii.

 El a fost testat pozitiv la COVID-19, în data de 25 aprilie pe fonul unei patologii pe care o avea. Un an în urmă, dumealui fiind peste hotare, a suportat o preumonie severă virală, fiind practic conectat peste o lună de zile la respirație asistată, mecanică. Atunci s-a isprăvit, dar pe fonul maladiei și a coronavirusului, starea s-a agravat”, a spus medicul Mihail Lisnic.

Un soț iubitor, un tată și bunic grijuliu, așa îl descrie pe Igor Dorogoi șefa Centrului Perinatologic Bălți, care este și fina medicului plecat în neființă.

Este un familist extraordinar, un om care a pus valoarea familiei mai presus de toate, un om care a sfințit locul femeii în casă, a soției, femeia mamă, a iubit copiii, nepoții”, a precizat șefa Centrului Perinatologic Bălți, Carolina Frumusachi.

Administrația Spitalului Clinic Bălți, spune că decesul chirurgului Igor Dorogoi, este o mare pierdere pentru instituția medicală.

Ca să crești un medic se cere timp, deoarece aici sunt investiții financiare și umane, aici este și sănătate pierdută la patul pacientului și retrăiri și emoții, dar este foarte ușor să-l pierzi. Acest lucru este foarte regretabil deoarece era la o vârstă când putea să activeze, când putea să realizeze multe și puteam să-l avem ca coleg alături de noi încă mult timp”, a conchis vicedirectorul Spitalului Clinic din Bălți,  Ala Condrea.

Anterior, medicul a activat în cadrul Spitalul Raional din Criuleni. Mâine, 19 mai, chirurgul endoscopist, Igor Dorogoi va fi condus pe ultimul drum. Până în prezent, 12 angajați medicali din Republica Moldova, au fost răpuși  de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"