NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 17 aprilie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 17 aprilie:

În anul  2014

A decedat Gabriel García Márquez


Scriitor columbian, laureat Nobel s-a născut în 1927, Aracataca, Columbia ,  Mexic. Este cunoscut de către prieteni drept Gabo. Cel mai cunoscut roman al său este Cien años de soledad (Un veac de singurătate), tradus în zece limbi.
 

Mai târziu, în 1937

Apare personajul de desene animate Daffy Duck


Daffy Sheldon Duck cunoscut în România ca Rățoiul Daffy este un personaj fictiv din seria de desene animate Looney Tunes și Merrie Melodies de Warner Brothers. Daffy este cunoscut ca cel mai bun prieten al lui Bugs Bunny și, ocazional, se autoconsideră un rival al acestuia.
 

 Tot în  aceeași zi a lui 1963

Compania Ford  lansează mașina Mustang


Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul cinci în lume la producția de automobile (2012). Ford s-a clasat de asemenea pe locul șapte în topul celor mai mari companii din SUA cu venituri de aproximativ US$ 160,1 miliarde. Ford a fost tot timpul în top zece cele mai mari companii din lume în funcție de venituri iar în anul 1999 a fost printre cele mai profitabile companii din lume, și al doilea cel mai mare producător de automobile din lume.
 

Mai târziu în 1880

S–a înființat Banca Națională a României


BNR are sediul central în municipiul București, cu sucursale/agenții atât în municipiul București, cât și în alte localități din țară. Obiectivul său fundamental îl reprezintă asigurarea și menținerea stabilității prețurilor (conform Statutului). Totodată, BNR sprijină politica economică generală a statului, fără prejudicierea îndeplinirii obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"