NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie – 24 octombrie

1957 – A MURIT CHRISTIAN DIOR

Iar pe 24 octombrie 1957, din cauza unui atac de cord, a murit creatorul de modă Christian Dior.

S-a născut la 21 ianuarie 1905. A fost un om superstițios. Apela deseori la ghicitoare pentru a afla ce-i rezervă viitorul. A recunoscut în autobiografia sa că prima oară i-a fost prezis viitorul în anul 1919, la 14 ani, când cineva i-a spus că va suferi de sărăcie, dar că femeile îi vor aduce noroc.

Contribuția sa avea să-i asigure un loc definitiv și privilegiat în panteonul marilor creatori de modă ai secolului XX. Chiar și după moarte, prin imperiul pe care l-a creat și care a supraviețuit dispariției sale timpurii, numele lui Christian Dior a rămas un sinonim al creativității și eleganței absolute.


1966 – S-A NĂSCUT ROMAN ABRAMOVICI

La 24 octombrie 1966 s-a născut omul de afaceri Roman Abramovici, patronul echipei londoneze de fotbal FC Chelsea. Până în iulie 2008, a fost guvernator al districtului autonom Ciukotka, o regiune slab populată situată în nord-estul Rusiei, aproape de Alaska. Abramovici este unul dintre cei mai bogați oameni, deținând cel mai mare iaht din lume.


1985 – S-A NĂSCUT WAYNE ROONEY

Pe 24 octombrie 1985 s-a născut fotbalistul englez Wayne Rooney. A fost în centrul atenției mass-media de la debutul său, atrăgând în mod special atenția publicului pe 19 octombrie 2002, atunci când a înscris un gol memorabil împotriva campioanei en-titre, Arsenal. Rooney și-a făcut o reputație pe plan internațional în urma participării la Euro 2004, unde a făcut pereche în atacul Angliei cu Michael Owen și a marcat patru goluri.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"