NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 31 mai

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 31 mai:

 

În 1883

S-a născut Onisifor Ghibu, pedagog, memorialist, om politic român


A fost un profesor român de pedagogie, membru correspondent al Academiei Române și politician, luptător pentru drepturile și unitatea poporului român, unul dintre actorii importanți ai realizării Marii Uniri de la 1918.
 

Iar în 1954

S-a născut Nicu Alifantis, solist vocal, instrumentist, compozitor român


Nicu Alifantis s-a născut la Brăila, din părinți greco-macedonieni. Își face studiile musicale particulare și debutează scenic în anul 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și devine destul de cunoscut și iubit de public, astfel încât în 1976, casa de discuri“Electrecord”îi editează primul disc întitulat “Cântec de noapte”, cu patru piese.
 

Tot în acestă zi se sărbătorește Ziua Mondială fără tutun


Se serbează întoatălumea, în fiecare an pe 31 mai. Sunt încurajate persoanele ca să se abțină timp de 24 de ore de la toate formele de consum de tutun din întreaga lume.

În 1859

Orologiul Parlamentului din Londra, poreclit ulterior Big Ben, a fost pornit pentru prima oară.


Big Ben este porecla marelui clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra. Este cel mai mare ceas cu clopot și patru fețe, și al treilea turn cu ceas ca înălțime din lume. Clopotul instalat inițial cântărea 16.3 tone și a fost turnat la 6 august 1856 la Stockton-on-Tees de către John Warner & Sons.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"