NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 4 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 4 iunie:


 

În 1876

A fost înființată la București „Societatea națională de Cruce Roșie a României”


Aceasta este o organizație umanitară, neguvernamentală, bazată pe voluntariat, care oferă asistență de urgență, în caz de dezastre, precum și educație în domeniul sanitar în România. Este afiliata națională a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
 

Tot în aceeași zi a lui 1937

Au fost folosite pentru prima oară cărucioarele de supermarket

 
În urmă cu 82 de ani, inventatorul Sylvan Goldman a introdus în lanţul său de magazine “Humty Dumpty” din Oklahoma City un dispozitiv format dintr-un cadru metalic şi două coșuri de sârmă care să-i ajute pe oameni să transporteze mai uşor o cantitate mai mare de mărfuri și produse cumpărate prin magazin. În cele din urmă, oamenii i-au înţeles utilitatea, iar Sylvan Goldman a devenit multimilionar. El a continuat să aducă modificări designului original, iar dimensiunea coşului a crescut după ce magazinele au realizat că oamenii cumpără mai mult, dacă acesta e mai mare.
 

Mai târziu în 1975

S-a născut Angelina Jolie, actriță americană

 

Este o actriță și regizoare americană de film, laureată a unui Premiu Oscar, a trei Premii Globul de Aur și a două Screen Actors Guild Awards. A fost numită de către Forbes cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2009.
Viața actriței este pentru moment una din cele mai mediatizate. A fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume” de reviste ca Vogue, People, iar Vanity Fair și Empire au numit-o „cea mai sexy femeie în viață”. Cele mai cunoscute filme ale sale sunt Domnul și doamna Smith, Salt, Maleficent și The Good Shepherd.
 

Iar în 1989

 Au avut loc tragicele evenimente din Piața Tienanmen


Armata a invadat piața și a reprimat sângeros mișcarea de la Beijing. Mai mulţi participanţi la evenimentele din iunie 1989, mai ales cei aflaţi în exil, au declarat presei occidentale că protestul lor şi sacrificiul sutelor sau miilor de studenţi ucişi a fost în zadar, pentru că în ultimii 20 de ani în China nu s-a schimbat nimic. Unii observatori independenţi, care nu sunt marcaţi de povara unor amintiri personale dureroase, spun însă că începând cu anii ‘90 China a evoluat mult şi a ieşit din izolarea internaţională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"