NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 5 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 5 iunie:


 

În 1968

A murit Robert F. Kennedy


Președintele Statelor Unite ale Americii a fost împușcat la „Ambassador Hotel” în Los Angeles, California de către Sirhan Sirhan.Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr  și de soția acestuia.

Din 1972

 Se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului


A fost instituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Organizației Națiunilor Unite. În peste 100 de ţări sunt organizate manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu.
 

Mai târziu în 1973

Ilie Năstase a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros


A fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor ‘70. Printre cele 58 de titluri la simplu, pe care Ilie Năstase le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără și US Open, respective, Roland Garros. La dublu a câștigat în câteva rânduri turneul de la Wimbledon, A câștigat, de asemenea, de patru ori Turneul Campionilor.
 

Iar în 2012

A murit Ray Bradbury


A fost un scriitor american de romane SF, fantasy, horror și mister. Printre cele mai cunoscute romane ale sale sunt “451º Fahrenheit” și “Cronicile marțiene”. Bradbury și-a petrecut tinerețea citind și scriind, spunând de mic că va urma „una dintre arte”. În afara scrisului, el a fost preocupat de desen și actorie. Operele sale au fost adaptate în peste 20 de filme și show-uri.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata