NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie – 6 decembrie


1938 – S-A NĂSCUT ADRIANO CELENTANO

          La 6 ianuarie 1938, la Milano, s-a născut Adriano Celentano, interpret, actor și om de televiziune italian.

A fost influențat puternic de Elvis Presley, de revoluția rockului din anii 1950 și de actorul american Jerry Lewis. A fost, de asemenea, creator al genului comic, cu mersul său caracteristic și expresiile sale faciale. Filmele lui au avut succes la public; în anii 1970 și parțial în anii 1980, era regele încasărilor în Italia. Ca actor, cel mai mare succes a fost „Serafino”, regizat de Pietro Germi.

A scos 40 de albume: 29 de studio, 3 live și 8 compilații. Până în prezent, Adriano Celentano a vândut peste 70 de milioane de albume în toată lumea.


          1955 – S-A NĂSCUT ROWAN ATKINSON

          Iar pe 6 ianuarie 1955, s-a născut Rowan Atkinson, actor și comic britanic, devenit celebru prin personajul Mr. Bean.

A fost ales unul dintre cei mai amuzanți 50 actori de comedie britanică, și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile.


          1993 – A MURIT ȘTEFAN BACIU

          Și tot la 6 ianuarie, în anul 1993, a murit Ștefan Banciu, critic de artă, diplomat, eseist, memorialist, poet, profesor universitar, traducător și ziarist român din diasporă.

Este autorul a peste 100 volume de poezie, memorialistică, eseistică, traduceri și a peste 5000 de articole și studii, apărute în presa română, germană, franceză, latino-americană, nord-americană, elvețiană.

În anul 1949 pleacă în America Latină, la Rio de Janeiro. A adus cu el în America Latină ideile mișcării suprarealiste și a devenit animatorul cel mai important și un lider al neoavangardei, a participat la foarte multe congrese și conferințe pe aceasta temă.

În 1962 a fost invitat în SUA, ca profesor de literatură hispano-americană, iar în anul 1964 s-a stabilit în Hawaii. S-a stins din viață la 6 ianuarie 1993, în timp ce vorbea la telefon cu sora lui din București.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"