NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Această zi în istorie: 6 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 6 iunie:

 

În 1871

S-a născut Nicolae Iorga


A fost un istoric, enciclopedist, memorialist, prim-ministru, parlamentar, profesor universitar și academician roman. A aderat pentru un scurt timp la grupul literar conservator Junimea. Nicolae Iorga a fost o figură centrală a Sămănătorului, revistă populistă și a fondat reviste conservatoare ca Neamul Românesc, Drum Drept, Cuget Clar și Floarea Darurilor. A militat în cadrul Ligii pentru Unitatea Culturală a tuturor Românilor.

Tot în aceeași zi a lui 1961

A murit Carl Gustav Jung


A fost medic, psiholog și psihiatru elvețian, fondatorul psihologiei analitice. A făcut studii de medicină generală și psihiatrie la Basel, a fost profesor la Facultatea de Medicină din Zürich și medic-șef la clinica psihiatrică universitară Burgholzli. Era interesat de psihoterapia clinică și, concomitent, de cercetarea experimentală și teoretică.
 
 

Mai târziu în 1971

A fost lansată nava „Soiuz 11″

A fost prima navă cosmică de transport, într-o misiune ce a durat 23 de zile, 17 ore și 40 minute.
Nava cosmică se asociază cu moartea lui Vladimir Komarov la bordul acesteia, care a ținut în loc programul spațial sovietic pentru următoarele 18 luni. Între timp, misiunile Apollo s-au succedat într-un ritm neîntrerupt, cu fiecare nou zbor aducând Statele Unite mai aproape de câștigarea Cursei Spațiale.

 

Iar în 2003

A avut loc lansarea filmului Fast and Furious 2

A fost o serie de filme de acțiune, unde la bază erau cursele ilegale, spargerile și jafurile. Produs de Universal Studios, seria începe în 2001 cu filmul The Fast and the Furious. A avut încasări majore și a devenit cea mai vândută franciză a studioului Universal Studios. Perincipalii actori erau Paul Walker, Vin Diesel.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"