NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Achităm pentru bijuterii din aur și argint, dar cumpărăm metal simplu

  Polițiștii au descoperit un grup de comercianți de articolelor din metale şi pietre preţioase cu marcaj fals. Oamenii legii au  deconspirat un grup criminal constituit din persoane fizice şi juridice, care au organizat o schemă ilegală de procurare, modificare, confecţionare şi plasare pe piaţă a articolelor din metale preţioase din aur şi argint cu marcaj de stat fals.
Au fost identificate mai multe case de amanet, ateliere de confecţionare implicate în această schemă ilicită, precum şi un atelier clandestin, amplasat în subsolul unei case din Chişinău.

În urma perchezițiilor efectuate în domiciliile și automobilile suspecților, au fost descoperite fără acte de provenienţă şi fără marcarea corespunzătoare, în proporţii deosebit de mari, pietre preţioase fără acte de provenienţă, mijloace băneşti necontabilizate în valoare totală de peste 400 000 lei, înscrisuri de ciornă privind veniturile încasate, aşa-numita contabilitate „neagră”, purtători de informaţii şi o armă pneumatică deţinută ilegal.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă pedeapsa cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar persoana juridică – amendă în mărime de cel puţin 500.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"