NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Acțiune inedită a polițiștilor din Bălți. Aceștia au blocat traficul rutier pentru fiecare pieton nedisciplinat

Acțiune inedită a polițiștilor de patrulare din Bălți. Aceștia au blocat, pentru câteva minute, traficul rutier pe mai multe străzi. Ei au creat coridoare speciale pentru pietonii care traversează neregulamentar drumul. 

—Vedeți? Pentru dvs. am stopat traficul rutier, chiar dacă traversați strada neregulamentar. Vrem să înțelegeți că viața are prioritate. În acea mașină poate fi o mamă, un copil, în cealaltă, un angajat care se grăbește la serviciu. Din cauza dvs. poate întârzia la serviciu sau să nimerească într-un accident rutier. Dvs. ce credeți? — Așa s-a întâmplat, trebuia să trec partea asta.
Eu înțeleg că nu este corect. Și pe mine mă pot lovi, iar din cauza mea, o mașină poate fi implicată în accident.
Traversați frecvent strada neregulamentar?
Nu! Doar când am nevoie foarte mult.
Așa s-a întâmplat, am trecut. Aici foarte mulți trec pentru a urca în rutiere, și cu copii, și cu genți încărcate.

Acțiunea polițiștilor din Bălți vine să sensibilizeze participanții la trafic, în cadrul campaniei „Pietonul”, despre pericolele nerespectării regulilor circulației rutiere. Unii oameni spun că le este frică să traverseze strada neregulamentar.

Se întâmplă diferite cazuri. Au fost multe cazuri chiar nu departe de noi, iată de ce, nici nu riscăm să trecem neregulamentar strada.
Am fost martorul multor accidente sau posibile accidente, care au fost evitate, la timp s-a oprit, sau pietonul, sau automobilul.
Cred că șoferii trebuie sa fie mai atenți, sunt care nu atrag atenția. Și copii trec pe aici, mai ales că nu este trecere de pietoni.

Șoferii cred că toți participanții la trafic trebuie să respecte legea în egală măsură.

Sunt locuri special amenajate pentru pietoni, dar sunt oameni care nu respectă regulile. Plus la asta, și șoferii trebuie să fie mai atenți.
Eu sunt la volan, eu trebuie să fiu foarte atentă, trebuie să cedez trecerea pentru că e viața omului.
Consecințele sunt grave, noi vedem ce se face în Republica Moldova, e jale. Eu demult sunt șofer, am lucrat și în poliție, eu respect regula.

Doar pe parcursul anului 2019, la Bălți s-au produs 88 de accidente rutiere, soldate cu 7  persoane decetate și 95 traumate. 44 dintre accidente au avut loc cu implicarea pietonilor.

Din vina pietonilor au avut loc 10 accidente rutiere, iar din vina șoferilor, care nu au acordat prioritate pietonilor au fost comise 20 de accidente rutiere.Sectorul cu risc sporit de accidente rutiere, și anume, tamponări de pietoni, este strada Nicolae Iorga, Ștefan cel Mare, Calea Ieșilor și strada Kiev, a declarat Radu Lachei, angajat al Regimentului de Patrulare Nord.

Șoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt sancționați cu amendă de până la 1500 de lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare. Iar pietonii, care traversează strada neregulamentar, se pot alege cu amendă între 300 și 450 de lei.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata