NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Adrian Dupu: Propaganda sovietică a încercat să ne divizeze spunând că nu vorbim aceeași limbă. În curând se va corecta o nedreptate

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, salută decizia autorităților de la Chișinău de a înainta o inițiativă legislativă de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” din Legislația țării noastre. Oficialul roman crede că în așa fel, limba română va fi pusă la loc de cinste, iar nedreptatea făcută de-a lungul istoriei va fi reparată. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru NordNews.

„Am depus ieri dimineață flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu și am discutat chiar pe această temă. Domnul Grosu mi-a confirmat că, într-adevăr, au de gând să facă acest lucru, să transpună în Legislație. Cred în primul rând că i se face dreptate limbii române pentru că a fost numită în toate felurile, numai nu limba română, așa cum e corect. Mai este și o corectare lingvistică pentru că moldovenii vorbesc română, așa cum americanii vorbesc engleză, mexicanii vorbesc spaniolă, nu mexicană. Limba vorbită în Republica Moldova este limba română. În primul rând se corectează o eroare, dar și o nedreptate făcută limbii române în toată această perioadă în care propaganda sovietică a încercat să ne divizeze spunând că nu vorbim aceeași limbă”, a declarat Adrian Dupu, secretar de stat, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, a declarat că pe 27 martie curent, de ziua Unirii Basarabiei cu România, oficialii de la Chișinău ar urmă să înainteze o inițiativă legislativă prin care sintagma „limba română” va înlocui termenul de „limbă moldovenească” în Legislația Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"