NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Adrian Nichifor rămâne după gratii. A încercat să mituiască psihologul pentru a fi amnistiat

Adrian Nichifor ( Lupei- după căsătorie), condamnat în 2011 la 17 ani de închisoare pentru omorul fratelui fostului şef al poliţiei din Nisporeni, rămâne în continuare după gratii. Decizia irevocabilă a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel Bălți. Judecătorii au respins cererea lui Adrian Nichifor, cu privire la aplicarea actului de amnistie.

„Se dispune în continuare executarea pedepsei neexecutate care a fost stabilită condamnatului Lupei-Nichifor Adrian Leonid, anul nașterii 12 aprilie, 1974, prin încheierea Judecătoriei Buiucani, municipiului Chișinău, din 24 aprilie 2019, sub formă de închisoare de 17 ani și 6 luni. Decizia este irevocabilă, semnăturile sunt prezente.”

Avocatul învinuitului, Ilie Gâlcă, a declarat că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Toate demersurile apărării care au fost înaintate au fost abuziv respinse. Cauza a fost examinată fulgerător, cu o viteză de neconceput pentru sistemul judecătoresc al Republicii Moldova. Este un dosar politic, este influența politicului aici sută la sută”, a declarat Ilie Gîlcă, avocat.

Adrian Nichifor era cât pe ce să revină acasă. Acesta a fost eliberat înainte de termen pe data de 20 decembrie a anului trecut, după ce magistrații Judecătoriei Soroca au admis cererea înaintată de unul dintre avocații acestuia în legătură cu aplicarea amnistiei. Astfel, lui Nichifor i-a fost redusă pedeapsa de închisoare cu 3,5 ani. Doar că în aceeași zi, Adrian Nichifor a fost reținut într-un dosar de corupere activă.

Acesta i-ar fi promis psihologului de la Penitenciarul nr.15 o recompensă de până la 5000 de euro ca să-i atribuie calificativul „mediu” al riscului de recidivă pentru că avea deja calificativul „ridicat” și nu putea spera la amnistie.

„El se deține pe alt dosar, lui i-au mai intentat încă două cauze penale. Sfârșit eu nu văd, început este, dar sfârșit nu”, a adăugat avocatul.

Amintim că în 2010, Adrian Nichifor, înarmat cu un automat Kalașnikov l-a omorât cu cruzime pe fratele fostului comisar din Nisporeni, Iurie Parlici.

Totodată, Adrian Nichifor figurează și în alt dosar. Pe 25 noiembrie 2021, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus reluarea urmăririi penale pe dosarul „7 aprilie” 2009 în urma unei sesizări a deputatului Lilian Carp. Demersul lui Robu are la bază declarațiile finului lui Adrian Nichifor, Boris Sprâncean, precum că în casa nașului său a văzut arme care urmau să fie folosite împotriva protestatarilor.

1 Comentariu
  1. Hamurapi spune

    Pentru unii criminali pedepsele ar trebui să fie mai dure. De ținut cont și de experiența Iranului, unde un belgian a fost condamnat la 40 ani detenție și ….75 de lovituri cu biciul. Nu demult un ins m-a amenințat cu moartea zicînd că pentru el închisoare e floare la ureche. Insul nnu achita facturele și a fost pedepsiti și deconectati de la sistemul de gazificare șiindcă blocul avea datorii de o sută mii lei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"