NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Afacere pe „odnoklasniki”. Un deținut și un taximetrist din Briceni, cercetați penal pentru șantaj

Un deținut de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr.2 „Lipcani” din raionul Briceni a inițiat o „afacere online”. Tânărul iniția conversații cu mai multe femei pe platforma de comunicare „odnoklasniki”  și le determina pe acestea să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Deținutul se prezenta sub o altă identitate și că deține o activitate de afaceri, motiv pentru care obținea mai multă încredere de la victimă. Ulterior, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita sume de bani de la victime. Mai mult, acesta nu acționa de unul singur, având drept complice un bărbat de 37 de ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

La începutul lunii august a acestui an, o femeie de 28 ani a depus o plângere, prin care a comunicat că a fost constrânsă de o persoană să-i transmită suma de 10 mii de lei, fără a o cunoaște fizic. La data de 15 septembrie, grupul de urmărire penală a intervenit cu percheziții. De către administrația Penitenciarului nr. 2 „Lipcani” a fost percheziționată celula deținutului, de unde a fost depistat și ridicat telefonul mobil.

La fel, a fost reținut pentru 72 de ore și taximetristul, care a primit banii de la partea vătămată. Ofițerii de investigație întreprind, în continuare, măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de până la 117500 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"