NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aglomerație lângă primaria de Bălți. Pensionarii stau la coadă ore în șir

În plină pandemie și caniculă, zeci de pensionari din Bălți sunt nevoiți să se trezească la ora trei dimineața și să stea la coadă ore în șir în fața oficiului „Ghișeului unic” din incinta primăriei. Oamenii spun că vor să-și perfectate actele pentru a obține ajutorul social în perioada rece a anului. Problema e că pensionarii sunt deserviți până la ora 12.00, timp în care pot fi recepționate doar 15 solicitări. Angajații primăriei spun că întreprind măsuri pentru a evita aglomerațiile.


Mihail Costețchi are 72 de ani și deține gradul doi de invaliditate. Astăzi, bătrânul a fost nevoit să se trezească la ora două noaptea, iar pentru că nu are bani de taxi a mers pe jos câteva ore. Nici astăzi, pensionarul nu a putut să depună actele pentru a beneficia de ajutor social.

Nimeni nu era pe drum, eu singur am venit. E greu, dar nu am ce face.Mă voi duce acasă și voi veni luni mai dimineață, pe la două, pe la ora unul.Cine poate mai vine, dar eu am diabet zaharat și două infarcturi miocardice”, s-a plâns bărbatul.

Oamenii se plâng că angajații „Ghișeului unic” nu fac față solicitărilor. În consecință, bătrânii sunt nevoiți să îndure canicula stând în picioare.

Ei lucrează încet și recepționează doar 15 persoane. Azi, ei ne-au spus că vor recepționa doar 15 persoane. Dar pe listă sunt 63 de oameni.Oamenii sunt nevoiți să vină din cauza că unele certificate sunt valabile doar 20 de zile”.

Cred că ar trebui niște bănci și o sticlă cu apă, sunt și bolnavi pe aici. Eu am 77 de ani, trebuie să stau în picioare nu știu câte ore. Azi nu am trecut”.
„De la  trei de noapte eu aici stau și îmi aștept rândul. Ieri am fost la ora 7:20 și am fost pe listă a 56-a și nu am mai intrat. Până oamenii nu au făcut zarvă muncea doar o singură persoană”. au spus pensionarii.

Până ieri actele erau recepționate de un singur angajat. Astăzi, nici doi angajați nu au reușit să deservească mai multe persoane.

Am venit la ora trei de noapte, cu taxiul pe care l-am achitat cu 33 de lei. Eu nu înțeleg de ce nu se face o programare, ca omul să nu se chinue așa”.
„De ce să nu fie mai mulți angajați, să nu fie cozi.  Ca oamenii să nu se chinuie de căldură. Majoritatea oamenilor sunt în etate”, au menționat beneficiarii.

Reprezentanții primăriei susțin că „Ghișeul Unic” se află în proces de reorganizare.

Toate serviciile vor fi acordate doar beneficiarilor privind probleme sociale. Până în prezent aici erau și alte servicii comerțul, pâmântul și altele. Noi o să creem locuri suplimentare de lucru pentru a evita aglomerația. Este etapa de pregătire și rog oamenii să ne înțeleagă.Trebuie să achiziționăm tehnică suplimentară”, a menționat șeful adjunct al DASPF,  Nadejda Crijanovscaia.

Cererile pentru obținerea ajutorului social în periaoada rece a anului pot fi depuse până în luna noiembrie.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"