NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Alcoolul nu-i ca apa de fântână. Cum a fost reținut beat, președintele socialist al raionului Fălești

Președintele raionului Fălești, socialistul cu trecut creștin democrat, Sergiu Fîntînă a fost prins băut, repetat, la volanul automobilului de serviciu. De această dată, nu de jurnaliștii NordNews.MD, dar de polițiștii de patrulare. Șeful executivului raional a fost documentat de oamenii legii, în seara zilei de 19 martie,  în prima vinere a Postului mare, chiar în centrul orașului Bălți, în urma sesizării făcute de reporterii NordNews.

„Alo, Bună seara! Mă numesc Nicolae Coșeru, jurnalist, reporter la portalul de știri nordnews.md. Culoarea la mașină este neagră, marca Skoda. Acum se deplasează pe strada Ștefan cel Mare, spre 31 august,  nu spre Decebal, în apropiere de fosta clădire a Băncii de Economii, în apropiere de stația peco Rompetrol. Ați văzut mașina? Ea este în fața dvs. Da, perfect,” a spus reporterul Nordnews.md polițiștilor.

Polițistul de patrulare: Prezentați vă rog actele la control, permisul de conducere și pașapotul tehnic.

Sergiu Fîntînă: Ce caută ei aici, ce-i cu asta?

Polițistul:  Verificăm șoferii care sunt în stare de ebrietate. Dvs ați consumat băuturi spirtoase?

Sergiu Fîntînă: Nu, nu am consumat.

Polițist: Sunteți gată să treceți testul alcooscopic?

Sergiu Fîntînă: Da… putem să mergem de exemplu la…

Polițist : La spital?

Sergiu Fîtînă: Da, la spital.

După verificarea actelor și refuzul de a trece etilometria pe loc, președintele raionului Fălești a fost condus de polițiști la Spitalul Clinic Bălți, unde i-au fost prelevate probele biologice.

Jurnalistul nordnews: Nu-l supuneți testului pe loc?

Polițist: Ce să-i facem, dacă dumnealui dorește să fie supus testului la spital.

Jurnalistul nordnews: Dle Fîntînă, dvs ați consumat băuturi alcoolice, astăzi?

Sergiu Fîntînă: Nu.

Până la venirea medicului legist, care a rugat echipa de filamare să părăsească sala de prelvare a probelor, Sergiu Fîntînă a fost telefonat insistent de cineva de câteva ori.

Ne punem speranța că acesta nu au fost ministrul de interne Pavel Voicu sau deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, care s-au implicat în cazul nepotului lui Furculiță, prins băut la volan.

După două ore de așteptare și numeroase încercări de intra în sală, personalul medical a fost nevoit să solicite implicare polițiștilor de sector, pentru a calma insistența jurnaliștilor nordnews.

„Se recoltă probele biologice de sânge de la persoana, care este suspectată că s-ar afla în stare de ebrietate la volan.  Acolo, în interior, trebuie să fie medicul un angajat al poliției mai mult nimeni,” a spus unul dintre polițiști.

Într-un final, jurnaliștii nordnews.md au fost rugați de polițiști și medici să părăsească instituția medicală din cauza pandemiei de COVID-19. Indiferent de acest fapt, noi l-am așteptat pe Sergiu Fîntînă să iasă pe poarta din față a instituției medicale. Din păcate, acesta a fost scos pe ușa din spate, evitând să dea ochii cu presa.

Amintim că, jurnaliștii NordNews l-au suprins, în data de 24 noiembrie 2020, pe președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă băut la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stație PECO. Acesta a negat cu vehemență că ar fi servit alcool înainte să urce la volan, deși echipa de filmare a simțit un miros puternic în habitaclul mașinii. Reporterul NordNews a solicitat în repetate rânduri intervenția unui echipaj al poliției de patrulare, dar fără rezultat.

Jurnaliștii l-au urmat pe Sergiu Fîntînă, dar i-au pierdut urma în satul Mărăndeni, acolo unde locuiește mama alesului local. Menționăm că nici reporterul, nici cameramanul nu au fost contactați în seara zilei de 24 noiembrie, pentru a oferi informații suplimentare.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"