NordNews
Avem ce spune

 VIDEO | Alegeri cu muzică în nordul țării. Locuitorii din Chetriș, Fălești și-au votat președintele și primarul

Zi cu importanță dublă pentru locuitorii din satul Chetriș, raionul Fălești. Oamenii de aici își aleg astăzi președintele, dar și primarul.


„Să avem un viitor mai bun, un primar mai bun, un președinte mai bun, mai înțelegător.”

„Pentru o viață mai bună, pentru locuri de muncă, pentru asta am venit să votăm. Un vot în plus contează.”

„Poate vom schimba ceva în țara asta, cam de vreo 30 de ani nu se schimbă nimic. Alegem la nivel local și la prezidențial, pentru că ambele contează. Așteptăm să vedem ce va face primarul pe care o sa-l alegem.”

„Așteptăm să se schimbe lucrurile spre bine, tare greu trăim. Am o pensie mică, am lucrat mulți de ani în Colhoz la tutun și am ieșit la o pensie de nimic, îmi este ruține să spun ce pensie primesc.”

Acest bărbat este veteran de război. Și-a pierdut piciorul în Transnistria, apărându-și patria. Acum, spune bărbatu, statul nu are grijă nici de el, nici de ceilalți cetățeni.

„Avem 30 de ani de când trăim aici, pe această stradă și toți fac numai promisiuni. Toți înainte de votare: Votați-ne că noi vom face, timp de 30 de ani. Aici trăiește lume în vârstă, care moare, toată viața a sperat că o sa aibă o stradă pe care să meargă”, a declarat bărbatul.

„Am luat toate măsurile de rigoare, ca lumea, în măsura posibilității să fie protejată. CEC-ul ne-a asigurat cu măști pentru 70% din populație. Până în momentul de față totul decurge normal,  nu am înregistrat incidente. Li se oferă două buletine de vot, deja este o practică.”,  a declarat Mariana Cumpănici. 

Iar în satul Călinești, raionul Fălești, alegerile sunt o adevărată sărbătoare.

Localnicii spun că vor un președinte care respectă oamenii și își onorează promisiunile electorale.

„Numai nu cum a fost până acum. Să fie mai bine, să fie pace, să fie înțelegere. Am vrea ca vârsta de pensionare să se micșoreze, pensie să fie mai mare, dar nu se știe, după ce rezultate avem, nu se știe.”

„Avem nevoie de o schimbare în primul rând. Și vrem un viitor mai bun, nu pentru noi, măcar pentru copiii noștri. Se merge spre ceva mai bun, cred că oamenii încet încep a deschide ochii. Vor vedea ce s-a făcut și ce se va face.”

„Așteptăm schimbări „culioace” în această țară. Să nu ne mai ducem peste hotare. Așteptăm toată lumea să iasă la vot, pentru ca Moldova să aibă un viitor mai bun.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"