NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Alegeri cu proteste la Bălți: „Victorie pentru Marina Tauber!”

Susținătorii Marinei Tauber s-au adunat astăzi în fața primăriei de Bălți pentru a boicota alegerile locale. Oamenii au scandat „Victorie” pentru candidata partidului ȘOR, exlusă din cursa electorală. Ei cred că scrutinul este ilegal.


„Eu mă consider primarul dumneavoastră legal ales. Acum deja e clar cum acești hoți fură victoria altora și speranța altora. Victorie! Victorie! Victorie!”, proclamă deputata.

Protestatarii spun că nu vor un alt primar în afară de Marina Tauber.

„Marina Tauber trebuie să fie primarul nostru. Noi suntem numai pentru Marina Tauber. Nu vrem pe nimeni altcineva.”

„Ea o să fie un primar foarte bun pentru orașul nostru. Și m-aș duce, dar să ștampilez între cerculețe, între Nicolai Grigorișin și Nicolai Chirilciuc.”

„Alegerile au fost ilegale. Această domnișoară care a vrut să facă schimbări în oraș au dat-o afară într-un mod tupeist. Și aș dori ca ea să se adreseze instanței superioare ca să o aducă înapoi.”

„Eu votez pentru Marina. Eu consider că în ea e unica speranță. Pentru că au fost deja oamenii care acum stau în Primărie. Ei nu au făcut nimic.”

„Eu am venit ca s-o susțin pe Marina, pentru că acolo nu am pentru cine vota. Iar Doamna Marina cred că o să facă ordine”, spun protestatarii.

Marina Tauber susține că votul bălțenilor a fost furat și că cei vinovați vor fi pedepsiți.

„Deocamdată scopul lor este genocidul propriului popor. Imediat ce am făcut declarații despre lupta noastră și despre făptul că nu ne vom da bătuți, au început să aplice asupra noastră o presiune fără precedent. Nouă procese penale lui Ilan Șor în câteva minute”, susține Marina Tauber.

Ilan Șor s-a adresat bălțenilor printr-o transmisiune video în direct. Și acesta a îndemnat oamenii să boicoteze alegerile.

„Acesta este un miting împotriva haosului, tupeismului, cinismului care sunt în țara noastră. Noi știm cu toții că puterea fascistă și-a șters cizmele murdare de vocea bălțenilor. Astăzi, anume Grigorișin reprezintă turma fasciștilor și a uzurpatorilor țării noastre”, afirmă Ilan Șor.

Astăzi, pentru funcția de primar de Bălți luptă candidatul independent Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, desemnat de partidul „Patrioții Moldovei”. Asta după ce candidatul PAS, Boris Marcoci și socialistul Alexandr Nesterovschi și-au retras candidaturile.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"