NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Alegeri locale noi pe timp de Covid-19 în comuna Tîrnova, Dondușeni. Cine sunt cei trei candidați pentru funcția de primar

Locuitorii din comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, au mers astăzi la urnele de vot pentru a-și aleage un nou primar, după ce Valentin Cebotari a renunțat la șefia primăriei și a optat pentru funcția de președinte al raionului Dondușeni. Oamenii speră că cel care va veni la cârma satului le va crea condiții mai bune de trai și va implementa în localitate proiecte de infrastructură.


Alegătorii au intrat în secția de votare dotați cu măști de protecție, dar și cu câte un stilou.

Nu toată lumea a cunoscut că trebuie să aibă cu ei masca de protecție și un pix. Îi dotăm noi la intrare unde stau doi membri care îi dezinfectează și le măsoară temperatura. Periodic, toți membrii sunt supuși termometriei, iar datele sunt înscrise într-un registru special. După cum puteți observa avem trei urne mobile. După ora 12:00 trimitem urnele mobile prin sat, pe la persoanele cu dizabilități, la persoanele în etate care nu se pot deplasa, a declarat Lilia Berladean.

Vasile Rusu, cel mai bătrân locuitor al comunei în vârsta de 98 de ani, își pune mari speranțe în viitorul primar.

Să asculte oamenii, să aibă grijă de ei. Bătrânilor să le mărească pensia. Mi-a fost cam greu (să vin până aici), dar mai fac mișcare, de altfel, înțepenesc.

Oamenii spun că au votat pentru un viitor mai bun la ei acasă. În total, la urnele de vot sunt așteptați aproape trei mii de alegători.

Așteptăm să ne mărească salariile, pensia.

Să deschidă locuri de muncă pentru tineret. Eu sunt deja la pensie, iar ei nu au unde să muncească și pleacă din țară. Rămân casele pustii. Am venit special să votez să avem un primar cumsecade, să fie înțelegător cu fiecare, nu doar cu cei apropiați sie.

Trebuie să alegem un candidat bun, să vină o nouă persoană la conducerea satului. Un conducător de treabă, un gospodar în primul rând. Satul să fie prosper, să fie create locuri de muncă pentru tineret.

Trebuie să fie pentru oameni, pentru săteni. E nevoie ca acesta să stabilească relații bune cu orice sătean, să ne intre în situație la toți.

Schimbări să vad. Să am de lucru, pentru că e tare greu de trăit în ziua de astăzi.

Om să fie, cu soveste și omenie față de oameni. Să asculte și să primească pe fiecare locuitor al satului. Omul mereu speră, trăim cu nădejdea.

Să fie deschise cât mai multe cercuri unde tinerul să fie încadrat. Să fie cât mai multe secții, de sport, să se organizate diferite activități. Așteptările cele mai mari este să fie o bună conlucrare cu cetățenii, oamenii să fie auziți.

În competiția pentru funcția de primar al localității sunt înregistrați trei candidați. Este vorba de candidatul independent – Oleg Lisnic, candidatul Partidului Democrat din Moldova – Ion Lisnic, dar și Victor Bodorin – candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Am nouă ani lucrați în funcția de consilier și patru ani în funcția de viceprimar al comunei. Știu treaba, cunosc ce să fac. Știu de unde se ia și unde se pune. O să facem și apeduct, și gazificare, și drumuri bune. Primul lucru pe care mi-l doresc este să aflu opinia oamenilor, opinia cetățeanului, a spus Ion Lisnic.

Vreau să facem careva schimbări în acest sat. Să mai aibă lumea de lucru, să nu plece peste hotare. Să atragem înapoi populația. Vrem să deschidem o fabrică de conserve în Tîrnova, în cazul în care vom fi susținuți de un partid. Avem în plan să facem comunicații (legătură) cu Partidul „ȘOR”, să deschidem o uzină de conserve, dar și o fabrică de cablaj auto, a precizat Oleg Lisnic.

Lucrând în primărie in calitate de viceprimar, m-am gândit că aș putea să iau satul, să merg mai departe cum a mers și fostul primar. Să construim drumuri, apeducte, să conectăm sătenii la rețeau de gaz. Să ridicăm satul. Să-l facem un sat mai comod, mai bine pentru săteni, a precizat Victor Bodorin.

Organizarea alegerilor locale noi în comuna Tîrnova au loc după demisia fostului primar din partea PSRM, Valentin Cebotari. La alegerile din 20 octombrie, acesta și-a depus candidatura pentru funcția de consilier raional, dar și pentru cea de primar al comunei. Valentin Cebotari a optat pentru funcția de președinte al raionului, funcția de primar interimar revenindui lui Victor Bodorin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"