NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Alergăm pentru Varvara! Peste 150 de persoane au alergat, la Ocnița, pentru a salva viața unei micuțe bolnavă de cancer

Peste 150 de persoane din raionul Ocnița au alergat pentru a salva  viața unei micuțe de trei ani bolnavă de cancer.  Fetița are nevoie de 90 de mii de euro pentru a beneficia de un tratament medical eficient. Deviza maratonului caritabil, organizat sâmbătă, 29 februarie, a fost „Alergăm pentru Varvara!”. 

 

Participanții la maraton au salutat ideea organizatorilor acțiunii de binefacere.  Ei spun că evenimentul este o premieră  pentru raion.
 

În prezent, pentru părinții micuței să câștige o sumă de bani atât de mare este foarte greu. Aproape este imposibil.  Dacă oamenii vor fii uniți, consolidați, astfel, noi vom reuși să ne ajutăm unii pe alții.

 

Ar trebui să alergăm, nu doar pentru acest caz, pentru Varvara. Trebuie să facem în fiecare an pentru toții copiii care au nevoie de ajutor.

Printre sportivii care au alergat pentru Varvara este și Denis, care de șapte ani este captivul unuii scaun cu rotile.
 

Astfel de acțiuni de caritate nu sunt dezvoltate în Republica Moldova. La noi e abia la început. Este important că a fost dat startul. Astfel, oamenii vor fi ajutați mai des, spune bărbatul.

 
Pe lângă maraton, în piața din fața Consiliului  Raional Ocnița afost organizat și un târg de caritate.
 

 Am venit cu tragere de inimă, să demonstrăm că nu suntem indiferenți. Am gătit plăcinte de casă cu cartof, varză, brânză. Am gătit în primul rând mărțișoare. Am dorit să punem prețurile un pic exagerate, ca să se adune o sumă mai frumușică, spune o femeie.

 
Cu un aport special au venit și colegii tatălui micuței Varvara, polițiștii de frontieră.
 

Am venit la acest maraton cu o facere de bine, cu ajutor, cum s-ar spune. Sunt bucate gătite de colaboratorii noștri, totul pentru a face bine.

 

Am hotărât să dăm o mână de ajutor și să contribuim. E ceva frumos pentru noi, trebuie să susținem oamenii în momente dificile.

 
Evenimentul caritabil la care au participat 150 de sportive, a fost organizat de Consiliul raional Ocnița și un grup de voluntari  din satul Naslavcea.
 

La ultima ședință a Galului -33 de Vaduri s-a discutat problema fetiței de la Naslavcea, Varvara care este într-o stare foarte gravă. Părinții de acum nu dispun de bani, ca să-și continue lecuirea din sursele proprii. Și a fost de ales o zi, de făcut maraton în ajutorul acestei familii.  Îi dăm o șansă la viață, acestei fetițe micuțe, IRAIDA  JITARI, președintele GAL „33 de Vaduri”.

 

Are o importanță mare, fiecare viața a unui copil înseamnă mult. Așa măsuri, așa acte de caritate au un rol foarte important, a declarat IURIE PLOPA, președintele Consiliului Raional Ocnița.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"