NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aleșii poporului din Bălți: Dodon își face PR politic pe seama militarilor moldoveni

Igor Dodon este un vasal care își face PR cu prețul vieții cetățenilor. Sunt acuzațiile unor deputați și consilieri locali din Bălți, care condamnă decizia președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a participa la parada de la Kremlin din 24 iunie, care va avea loc cu ocazia aniversării a 75 de ani de cel de-al Doilea Război Mondial.


Totodată, aceștia îl acuză pe șeful statului de iresponsabilitate după ce a trimis în Rusia 75 de militari moldoveni, țară cu peste jumătate de milion de cazuri de COVID-19.

Este regretabil faptul că, Dodon, trimite pe acești 75 de militari să participe cât și la repetiții, dar și spre a defila în Piața Roșie, împreună cu aproximativ 14 mii de militari care vor reprezenta câteva regiuni ocupate de Kremlin, și aici mă refer la Abhazia sau Osetia de Sud. Dodon a decis să facă câteva poze în preajma alegerilor prezedențiale, pe lânga Putin, exact cum ar fi o mireasă în ziua nunții.

Sunt împotriva la parada ce va avea loc pe data de 24 iunie în Moscova, la care președintele Republicii Moldova va participa împreună cu cei 75 de ostași. Pe Piața Roșie va fi foartă multă lume, iar riscul infectării este mare. Dacă în Rusia la ziua de astăzi sunt 9 mii de infectări pe zi, putem să ne trezim că din cei 75 de ostași, 10 din ei vor reveni în țară infectați de Covid-19, și atunci vom avea o “bucurie extraordinară” pentru ei.

Iar deputata Arina Spătaru crede că Igor Dodon a procedat ca un vasal.

În marea disperarea lui Dodon că pierde foate mult în fața cetățenilor, acesta a decurs la un gest de vasal, de persoană care adunându-și oastea pleacă să se închine “împăratului”. Îmi pare foarte rău că aici vor suferi copii, cei 75 de ostași. Personal, când am văzut poza din avion, în care se vede bine că acești ostași au fost ticsiți grămadă, vă spun sincer, mi-a venit să plâng.

În schimb, deputatul socialist, Alexandr Nesterosvchi, a salutat ideea liderului de la Condrița. Acesta a declarat că soldații moldoveni care vor defila în Piața Roșie, vor purta măști de protecție.

Toți soldații sunt protejați cu mască, iar odată ajunși în Rusia aceștia vor fi testați la Covid-19. Aceeași procedură va avea loc și la întoarcerea lor în Moldova, așa că totu este bine. – Igor Dodon va purta totuși mască de protecție? –  Nu știu. Vom vedea.

Și locuitorii din Bălți critică decizia lui Dodon. Oamenii spun că președintele și-a pus și mai mult țara în pericol.

Este alegerea lui, este riscul lui. Nu sunt omul care poate să-l judece, dar consider că nu este corect. Probabil, această vizită o să se reflecte asupra populației, dar e riscul lui.

A-și menține imaginea este o chestie..Sincer vorbind, eu personal n-aș trimite acești militari, pentru că în viitor oricum îl “vor ciuguli”, dacă se va întâmpla nu dă Doamne ceva. Din altă parte, dacă a promis, de ce să nu o facă? Din câte știu, el este un om de cuvânt.

Sincer vorbind, Igor Dodon nu este președintele meu pentru că se comportă urât cu poporul nostru. Mă rog, dacă vrea să plece la Moscova, să o facă, eu personal condamn acest lucru. Să creeze locuri de muncă aici, să facă ca țara noastră să prospere și după pleacă unde vrei.

 – Este rău. – De ce? – De-atâta!

TC 00.25 Nu am o părere bună despre vizita dată pentru că nu are grijă de acei soldați, dar și îi supune riscului de infectare. În loc de a avea grijă de oameni și țară, acesta pleacă în Rusia să sărbătorească.

Amintim că, parada militară din Rusia trebuia să aibă loc pe 9 mai. Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a fost amânat.
În prezent, Rusia înregistrează peste 545 de mii de cazuri cu coronavirus, fiind pe locul trei în lume după numărul de infectări. De la începutul pandemiei, acolo au murit aproape 7300 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"