NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Altercații între tinerii socialiști din Bălți și activiștii PRO Moldova

Garda tânără a Partidului Socialiștilor din Bălți a provocat un scandal cu înjurături chiar în centrul orașului. Aceștia au atacat verbal activiștii PRO Moldova care au instalat în piață un cort unde colectează semnături pentru demiterea președintelui Igor Dodon. Socilaiștii și-au instalat postere chiar în fața cortului cu mesajul „Ei vor să ne fure țara”.

Am venit dimineața și am instalat cortul, iar ei au venit și au început să ne provoace. Sau apropiat de noi și ne adresau întrebări provocatoare, a spus Victor, activist PRO Moldova.

Activiștii PRO Moldova spun că membrii PSRM îi provoacă cu regularitate și chiar au deteriorat cortul.

Aceasta este o provocare directă, nu este prima dată când se apropie de noi. Noi nu atragem atenția, pentru ce să o facem?  Noi am instalat cortul și am început să strângem semnăturile. Ei au venit și au început să ne provoace. S-a ajuns până la aceea că au dat cu piciorul în cortul nostru și chiar l-au rupt. Acesta este deja al doilea cort cumpărat de noi, a adăugat Bogdan, activist PRO Moldova.

Tinerii socialiști susțin că primăria le-a dat undă verde pentru a-și plasa posterele unde le poftește inima.

Ei răspândesc informații false că Dodon este un mincinos și un hoț. Nu au fost provocări din partea noastră, dar au fost provocări din partea lor, atunci când unul dintre ei a început să ne mute bannerele. Colegul nostru s-a ridicat și le-a spus să nu le atingă, iar ei l-au înjurat, a spus Nicolae, membru PSRM.

Martori la cele întâmplate au fost mai mulți membri PSRM. Aceștia au evitat să vorbească în fața camerei de luat vederi și au spus că se află acolo din întâmplare.

 – Ca membru al Partidului Socialist, ce părere aveți despre ce se întâmplă acum?
– Nu vă pot spune nimic, doar am trecut pe lângă ei.

Locuitorii din Bălți au declarat că sunt gata să semneze de mai multe ori pentru a scăpa de regimul lui Dodod.

Am văzut un videoclip în care lui Dodon i se oferea o sacoșă cu bani, iar acesta spunea că în fiecare lună îi raportează lui Putin despre munca depusă. Nu vreau ca Moldova să fie o colonie a vreunei țări.

În țara noastră s-a ajuns la aceea că nu avem ce mânca, ce să mai vorbim despre votare. Când este nevoie să-i alegem, ei cu toții promit, iar după uită de noi, au spus oamenii.

Bălțenii sunt revoltați de impertinența membrilor PSRM și au cerut ca posterele să fie strânse din piața municipală.

Oameni buni, luațipanoul acesta de aici.

Amintim că, la începutul lunii iulie, partidul PRO Moldova a anunțat că vor colecta semnături pentru demiterea lui Igor Dodon.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"