NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ambasadorul SUA: ,,Nu avem semnale că R. Moldova ar putea fi atacată de Rusia”

Statele Unite ale Americii monitorizează îndeaproape războiul ruso-ucrainean, a declarat ambasadorul Kent Doyle Logsdon. În cadrul unei vizite la Bălți, cu ocazia marcării Zilelor Americii, acesta a menționat că țara noastră nu este amenințată de un atac din partea rușilor. Totodată, ambasadorul a asigurat că SUA vor continua să informeze R. Moldova despre orice scenariu.

,,După cum am menționat anterior, când am mai fost la Bălți, noi urmărim foarte atent tot ce se întâmplă cu războiul teribil al Rusiei la marginea hotarului cu Ucraina. Nu avem semnale că R. Moldova ar fi o țintă de atac militar al Rusiei. Noi urmărim acest lucru zilnic, colaborăm strâns cu partenerii noștri de aici pentru a le oferi informațiile obținute. Noi lucrăm la acest subiect și vom continua să facem acest lucru împreună”, a declarat Kent D. Logsdon, Ambasadorul SUA în R. Moldova

Kent Doyle Logsdon crede că țara noastră are toate șansele pentru a se dezvolta, iar SUA vor continua să ne ofere suport în mai multe domenii.

,,Eu cred că în 30 de ani, R. Moldova va continua să se dezvolte. Sunt foarte optimist referitor la acest subiect. Prin intermediul colaborării noastre am observat că oamenii din această țară sunt foarte interesați pentru a-și construi țara, pentru a spori democrația. Suntem fericiți că SUA poate participa în acest proces”, a mai adăugat oficialul american.

Amintim că, sâmbătă, Ambasadorul SUA în R. Moldova a întreprins o vizită la Bălți, în cadrul Zilelor Americii, care celebrează 30 de ani de cooperare Moldo-Americană.

,,Noi cunoaștem că, oriunde în această lume se pot întâmpla proteste pașnice. Până la urmă, aceste proteste sunt parte ale societății noastre. Când oamenii se confruntă cu probleme pe care doresc să le rezolve, ei pot ieși în stradă și să vorbească despre ele. Noi vom continua să oferim suport pentru sprijinirea acestui drept, dar vrem să facem acest lucru într-un mod legal și fără violență. Acest lucru este esențial pentru noi”, a conchis Ambasadorul SUA.

3 Comentarii
  1. […] „După cum am menționat anterior, când am mai fost la Bălți, noi urmărim foarte atent tot ce se întâmplă cu războiul teribil al Rusiei la marginea hotarului cu Ucraina. Nu avem semnale că R. Moldova ar fi o țintă de atac militar al Rusiei. Noi urmărim acest lucru zilnic, colaborăm strâns cu partenerii noștri de aici pentru a le oferi informațiile obținute. Noi lucrăm la acest subiect și vom continua să facem acest lucru împreună”, a declarat ambasadorul Kent D. Logsdon pentru presa de la Bălți. […]

  2. […] передачи им полученной информации”, – цитирует nordnews.md американского […]

  3. […] делать это вместе», — сказал Кент Д. Логсдон, сообщает […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"