NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ana Revenco s-a întâlnit cu primarii din raionul Fălești: „Polițiștii stau prin tufișuri”

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, s-a întâlnit astăzi cu primarii din raionul Fălești. Aleșii locali au semnalat mai multe probleme locale ce țin de securitate, printre care violența în familie, numărul sporit de accidente rutiere și comportamentul iresponsabil al unor polițiști.


—În legătură cu radarele, despre polițiștii de patrulare. Pe traseul Mărăndeni stau prin tufișuri. Vrem o altă conlucrare.

—Noi am scos echipajele de patrulare din tufiș. Sunt prevederi cum trebuie să acționeze. Cred că sunt cazuri singulare, dar este bine că mă informați. 

Președintele raionului a anunțat că mai multe localități urmează să fie dotate cu camere de supraveghere video, inițiativă susținută de minister.

„Recent, Consiliul Raional a aprobat o decizie cu privire la monitorizarea inteligentă a raionului Fălești. Suntem la etapa de proiectare”, a declarat Sergiu Fîntîna, președintele raionului Fălești.

„Mai multe raioane și orașe au optat pentru astfel de sisteme. Ele responsabilizează și diminuează numărul infracțiunilor. Cel care are intenții rele se mai gândește o dată”, a declarat Ana Revenco.

Primarii vor să colaboreze și mai mult cu oamenii legii pentru a spori securitatea în localități.

„Sperăm la o conlucrare mai bună cu poliția. Atunci vom avea și rezultate mai bune. Oamenii așteaptă. Noi suntem pentru securizare. Satul nostru este amplasat pe traseul Ungheni Bălți și traficul este mare. Iată de ce noi avem nevoie de o conlucrare bună cu poliția rutieră”, a declarat Tudor Istrati, primarul satului Răuțel.

„Merg cu regularitate să cunosc primarii pentru că ei sunt cei care îmi furnizează informații cu privire la securitatea în teritoriu, cum se simt oamenii, mai ales acum, în plină criză și a războiului din Ucraina. Astfel aflăm care sunt nevoile în localitate”, a adăugat ministra.

La înâlnirea cu Ministra de Interne au venit peste 30 de primari din raionul Fălești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"