NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Antecedente penale sau ordine și medalii. Președintele Dodon explică cum sunt oferite distincțiile de stat

Dacă nu ai antecedente penale, ai toate șansele să fii decorat de președintele Igor Dodon. Întrebat de jurnaliști, cum a fost posibil ca afaceristul controversat Mihail Aizin, alias Kitaeț, să fie decorat cu ordinul „Gloria Muncii”, șeful statului a răspuns că a făcut-o la recomandarea mai multor persoane.

Se începe cu decorările. Noi anul acesta am decorat vreo mie și ceva de persoane, inclusiv vreo șase sute de medici, mai mulți deputați. Aceștia sunt recomandați de colective, agenți economici, de către patronate. Președintele le verifică, dacă nu au antecedente penale, atunci se decorează, a declarat IGOR DODON.

La doar o săptămână de la întâlnirea lui Igor Dodon cu Mihail Aizin, unde cei doi au dat mâna, afaceristul a fost testat pozitiv la coronavirus. Ieri, Mihail Aizin a fost internat în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Menționăm că, Mihail Aizin, alias Kitaeț este cunoscut ca lider al unui grup criminal organizat, încă din anii 90. Acesta s-ar afla și în spatele unor atacuri raider. Pe parcursul întregii activități organele de stat au intentat pe numele lui Mihail Aizin diverse cauze penale, dar niciuna dintre ele nu a ajuns în instanță. Șeful statului susține că nu-l cunoaște pe fostul lider interlop Mihail Aizin.

Ordinul Gloria Muncii se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice. Igor Dodon a mai oferit distincția respectivă consilierei socialiste Elena Hrenova, ziaristului Mihai Conțiu, deputaților socialiști Oleg Savva și Vlad Bătrîncea.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata