NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Antreprenorii din raionul Soroca cer ajutor de la președintele RM, Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu antreprenorii din raionul Soroca. Șefa statului a declarat că dezvoltarea mediului de afaceri este unul dintre principalele obiective în cadrul programului de asistență al Uniunii Europene pentru următorii șapte ani.


Maia Sandu a îndemnat antreprenorii să reziste până vor fi realizate acțiuni concrete de susținere a mediului de afaceri.

Noi vrem ca dumneavoastră să supraviețuiți pentru că țara se ține pe economie. Ea poate fi scoasă din sărăcie doar dacă vom avea agenți economici și companii care să se dezvolte și să crească, de asta sunt astăzi aici. Noi vrem ca dumneavoastră să reușiți și stim că suntenți într-o situație foarte complicată.

Antreprenorii se plâng că din cauza pandemiei și a economiei la pământ riscă să rămână fără afaceri.

La momentul de față avem probleme mari cu angajații pentru că nu avem posibilitatea să achităm salariile, din această cauza s-a pus întrebarea dacă închid întreprinderea sau voi fi nevoit să nu achit acele salarii.

– Câți angajați aveți în subordine?

– La momentul de față 400.

Dacă cândva au fost centralizate niște conducte de apă, aproximativ pe la toate satele și gospădăriile, pentru irigare dar și aprovizionare cu apă, în ultimii ani s-a distrus toata sistema care a fost, iar astăzi suntem într-o stare foarte dificilă.

Maia Sandu a declarat că va crea un mediu prielnic pentru dezvoltarea afacerilor, în special în domeniul agricol.

Acum s-a început lucrul asupra unei strategii pentru toata țara. Ideea este ca statul să construiască aceste magistrale (conducte) după care agenții economici să poată să-și facă investiția nu așa de mare, ca să se conecteze până la aceste magistrale. Am discutat cu reprezentații instituțiilor europene în cadrul vizitei la Bruxelles, pentru că în acest an, noi vom elabora programul de asistență al Uniunii Europene pentru următorii șapte ani, este un an foarte important pentru noi, ce vom pune în anul curent în plan aceea se va întâmpla pe parcursul a șapte ani. Le-am spus că avem nevoie de investiții serioase în agricultură, iar unul dintre domenii este domeniul irigării”, a spus președintele R. Moldova.

Tot astăzi, Maia Sandu s-a întâlnit cu primarii din raionul Soroca, cu medici și reprezentanhți ai societății civile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata