NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aproape 100 de antreprenori și experți s-au reunit la Bălți. Are loc forumul Toward Digital Innovation

Aproape 100 de antreprenori și experți din diferite domenii s-au reunit la Bălți pentru a discuta despre digitalizarea afacerilor. Întâlnirea a fost organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) împreună cu partenerii săi, în cadrul Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord.

,,Astăzi lansăm Zilele Trasformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord. Vor fi pe parcursul săptămânii trei evenimente, unul dintre care este forumul Tindem spre Inovare. Așteptările sunt pentru a-i entuziasma și a-i susține pe antreprenori să acceseze fonduri din cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Noi avem această susținere din partea Tehnologiilor Viitorului care este susținut de USAID și Guvernul Suediei”, a afirmat Ion Bodrug, președintele ACETI.

La Forumul Toward Digital Innovation au participat mai mulți experți din țară și de peste hotare, antreprenori, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. Aceștia au ilustrat importanța digitalizării interprinderilor.

,,Eu îmi doresc foarte mult ca toți cei prezenți la acest forum să înțeleagă importanța unui HUB în regiune și nu doar în regiune, dar și la nivel național, iar tinerii să se apropie de acest HUB pentru că au nevoie de competențe în domeniul digitalizării și au nevoie ca ei să fie acceleratori, niște centre de schimbare„, a spus Lidia Bețoaea, șefa Biroului One Stop Shop (ADR Nord-Est, România).

Iar reprezentanții unor companii au demonstrat importanța digitalizării, dar și soluțiile digitale disponibile.

„Compania noastră a inițiat câteva proiecte pentru companiile începătoare. Proiectul se numește „Startup” care prevede internet cu reducere de 30%, pe o perioadă de un an de zile, dar și un alt proiect „Business in a box”, ce prevede inclus internetul, telefonul, și altele, toate pentru tinerii antreprenori”, a menționat Alexandru Demenin, reprezentantul unei companii de tehnologii informaţionale şi comunicaţii electronice.

Încă un scop al evenimentului este de a încuraja tinerii să acceseze fonduri din cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Aștept de la acest eveniment să învăț ceva nou, un pic să cresc în mentalitate, asta-i tot, a zis un tânăr antreprenor.

Zilele Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord au loc în perioada 21 – 26 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"