NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aproape 2000 de pachete de țigări ascunse într-un Mercedes, depistate la vama Costești

Un șofer de 40 de ani este cercetat de polițiștii de frontieră, după ce a încercat să traverseze frontiera cu circa 2000 de pachete de țigări ascunse într-un Mercedes. Cazul a avut loc la postul vamal Costești, când la pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Costești s-a prezentat pentru efectuarea controlului un mijloc de transport de model „MERCEDES SPRINTER”, care se deplasa din Republica Moldova spre Marea Britanie, transportând 4 pasageri cu bagaje personale și colete neînsoțite. Șoferul, un bărbat cu cetățenie dublă (MD și RO) a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Funcționarii vamali în comun cu angajații Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, acționând în baza analizei de risc au dispus efectuarea controlului de specialitate, iar ca rezultat au depistat un loc special amenajat (tavan dublu în compartimentul marfar), și în acesta erau ascunse 1770 de pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Marea Britanie.

Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să declare bunurile în cadrul controlului vamal și să nu recurgă la tăinuirea acestora.
Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"