VIDEO | Aproape 5 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Bălți. Cine poate beneficia de vaccin gratuit

 

Aproape 5 mii de doze de vaccin antigripal „Vaxigrip Tetra” au ajuns la Bălți. Acesta este destinat, în special, pentru imunizarea femeilor gravide, a copiilor, persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire și angajaților din domeniul medicinei.

„Aceasta este doza, doar o deschidem și o administrăm. Am primit 2200 și 2500, adică 4700 de doze. Primul lot a fost adus în ziua de 11 noiembrie, iar azi, cel de-al doilea lot,” spune Tamara Pancioha, responsabil de gestionarea vaccinurilor.

 Vaccinul antigripal a fost procurat din fondurile Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, iar producătorul preparatului este compania Sanofi Pasteur din Franța. Acesta este păstrat la o temperatură exactă.

„Avem indicatori care ne indică temperatura exactă de păstrare, avem indicator modern, dar pentru mai multă siguranță, utilizăm și termometrul obișnuit,”a adăugat Tamara Pancioha.

„Prima tranșă de vaccin am primit-o acum două săptămâni din Franța-2200 de doze, pentru copii și gravide, iar a doua tranșă am primit-o azi. A doua tranșă este pentru bolnavi cronici și medici,” a declarat șefa Secției boli infecțioase, CSP Bălți.

De la începutul acestei luni, la Bălți au fost înregistrate peste 1700 cazuri de viroze respiratorii acute. Medicii atenționează, spălatul pe mâini, consumul de fructe și legume, odihna și mișcarea, sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecții virale acute ale căilor respiratorii, în special prin gripă.

 

leave a reply