NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Arnold Schwarzenegger ,,vine” la Chișinău să rezolve misterul dispariției unui cercetător nuclear din țara noastră

Actorul Arnold Schwarzenegger vine la Chișinău să rezolve misterul dispariției unui cercetător nuclear din Moldova, care a fost răpit în Irlanda. Este vorba despre subiectul episodului 3 – „Planul de seducție” – al serialului „Fubar”, realizat de platforma Netflix.

Schwarzenegger este personajul principal al serialului.

Potrivit scenariului, în episodul „Planul de seducție”, un terorist încearcă să construiască o bombă murdară, iar în acest sens este folosit fizicianul moldovean Carl Novac. Omul de știință se afla într-un turneu de promovare a potențialului Științific al Moldovei în Irlanda, de unde a dispărut.

La prima vedere, dispariția sa pare neînsemnată, însă CIA a aflat că răpirea doctorul Novac face parte dintr-un scenariu diabolic pus la cale de un terorist periculos. Mai exact, doctorul Novac a scris o lucrare științifică privind un proces nou de extragere și multiplicare a materiei fisionabile din deșeuri radioactive.

„Am văzut doar un rezumat al lucrării lui Novac. Studiul științific oficial, care explică procesul de extracție a fost retras de la publicare de guvern (al R. Moldova n.r.). În schimb, l-au declarat valoare națională și l-au dus într-o clădire a guvernului, care este supravegheată. Tot căminul e protejat și nu are Wi Fi și telefonie fixă. Puteți intra în cămin dacă sunteți invitați de cineva care stă acolo. Supraveghetorul lui Novac, Nika Stalinovici, locuiește în cămin. Ea trebuie să invite în casă pe cineva din echipa voastră”, le spune agenților un șef al CIA, notează Ziarul Național.

Serialul „Fubar” este despre un tată și o fiică care descoperă că amândoi lucrează în secret pentru CIA, iar o misiune sub acoperire, deja riscantă, se transformă într-o chestiune de familie disfuncțională.

Premiera primului sezon, de opt episoade, a avut loc pe 25 mai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"